БСП

Мая Манолова: На нас ни трябва лидер биткаджия сега

БСП не е феодална партия, в която изборът на председател да е предрешен. Това заяви депутатът от Коалиция за България Мая Манолова в сутрешния блок на Нова телевизия по повод предложенията тя да оглави социалистическата партия. По думите й, Сергей Станишев не си е назначил наследник в лицето на Драгомир Стойнев, а просто е заявил своето предложение за лидерския пост. „Той е едно от перспективните лица на БСП“, каза Манолова за Драгомир Стойнев. „Друг е въпросът какъв лидер е нужен на БСП – по-скоро технократ или истински боец“, добави тя.

„Аз в предрешени състезания не участвам. Ще го изиграя докрай, честно, феърплей, в интерес на БСП“, заяви заместник-председателят на парламента.

По повод сравнението, че БСП приличала на глутница кучета, в която вече се опитват да откажат Манолова от битката за лидерския пост, тя попита: „Приличам ли ви на куче? Приличам ли ви на част от глутница“. Тя отхвърли твърдението, че Сергей Станишев и препоръчал „да не се бутал между шамарите“: „Това, че Сергей Станишев е за Драгомир Стойнев, не означава, че е против мен. Това е просто мнението на един социалист, пък бил той и най-видният социалист“.

„Не само АБВ, и други партии – ДПС и ГЕРБ, се опитват да налагат свой лидер в БСП“, смята депутатката. Според нея, това за пореден път доказва, че изборът не е предрешен.

„Нямам никакви икономически и други зависимости“, декларира спряганата за наследник на Сергей Станишев. Тя увери, че се кандидатира за лидер, „за да не бъде БСП натикана в ъгъла“. „Мисля, че състезанието за лидер е една възможност партията да се събуди, да се оздрави“, смята тя.

„На нас ни е необходима битка. Необходимо ни е ръководство, което може да води битка“, заяви Манолова. „На нас ни трябва лидер биткаджия сега. Защото ни предстои сражение с ГЕРБ – на 5 октомври. Нямаме време да се учим, имаме нужда да се мобилизираме“, категорична беше червената депутатка.

Тя разкри, че партньорът й в живота – министърът на отбраната Ангел Найденов, й е дал пълната си подкрепа да се кандидатира за председател на БСП. За нея това е изключително важно, защото осъзнава, че състезанието ще е тежко. „За мен това не е битка, това е състезание. Драгомир Стойнев не ми е враг – ние сме другари“, каза тя.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.