БСП

Михаил Мирчер, кандидат-кмет на БСП: Едни между 200 и 300 млн. се пропускат да се събират от Столична община

Не може един модерен град, европейски столичен, да няма поне една много скоростна магистрала, наречена ринг. Това заяви кандидатът на БСП за кмет на София от БСП проф. Михаил Мирчев в предаването „Референдум” по БНТ. По думите му, трябва да има някаква пропорция между жилища, жители, брой коли, места за паркиране, ширина на улиците и т.н.

„Паркинги и гаражи” не са ли една бездънна дупка за акумулиране на едни средства, които не се знае къде отиват”, попита Мирчев.

„Незаконното строителство е пряк проблем на кмета”, посочи той по отношение на справянето с укриването на нелегалните имигранти. Същото важи и за гражданската регистрация и дейността на домоуправителите. Освен това кметът може да възлага задачи на Общинска полиция самостоятелно от МВР

„Проблемът е безнаказаност на циганските гета, на тези имигранти”, заяви Мирчев. „А какво правим с престъпността на белите якички?”, попита той и се обяви за ревизия на всички договори в общината.

Кандидатът на БСП каза още, че в бюджета на София има 220 млн. лв., които не са използвани. Според него това е нередно.

„Около 20% от приходите не се събират, защото се задушават бизнес структури, които не са мафиотски, не са олигархични. Едни между 200 и 300 млн. се пропускат да се събират от Столична община”, каза Мирчев.

„Управлението на Топлофикация е едно от най-големите престъпления в София”, смята той и според него основна вина за това носи общината.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.