България без цензура

Мария Календерска настояват за увеличаване на общинска полиция като задължителна мярка

Най-разгорещени дебати сред кандидат-кметовете на София по БНТ предизвика темата за сигурността. Общата теза бе, че столична община работи небалансирано, като неглижира сигурността в крайните квартали. Фандъкова се съгласи, че хората искат да видят повече патрули. За да оправдае увеличаване на криминалните прояви и липсата на подсигуряване на безопасността на столичани, тя прехвърли проблема към МВР.

Министерството било ангажирано със сигурността, общинска полиция имала по-различни функции.

Точно в това я контрира Мария Календерска от ББЦ, като даде решение – увеличаване на правомощията и броя на общинска полиция. Това е нейна идея, заявена още преди няколко месеца. Останалите кандидат-кметове се включиха в темата много след нея, а сега настояват за увеличаване на общинска полиция като задължителна мярка.

Трябва да се оправи осветлението, да се засили видеонаблюдението, настоя още Календерска. Тя отново апелира за приемане на специален закон за бежанците, посочвайки ги като най-голямата заплаха за столицата. Тя разкритикува и правителството за мудното изграждане на стената на границата, като все още не е готова и наполовина, а Унгария си я направила за един месец.

Всички нейни опоненти се съгласиха, че проблемът със сигурността започва от общината и е свързана с имигрантите, гетата и битовата престъпност. Общината неглижира сигурността, бе общото мнение на дебата по темата.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.