БСП

Михаил Мирчев, кандидат-кмет на София от БСП: За мен основното е партньорството между политиците и между гражданите

Ще конкурирам не само консервативния кандидат за кмет на София, би трябвало да атакувам и едни по-модерни хора, които е време да се обърнат и към лявата идея, тъй като това е модерна тенденция в Европа. Това заяви в предаването „Беновска пита” по Канал 3 кандидатът на БСП за кмет на София проф. Михаил Мирчев. Той обясни, че разчита най-вече на подкрепата на симпатизантите на БСП.

„Очаквам в последната седмица и тези, които все още имат някаква съпротива – подлъгани са по уж „левия“ Георги Кадиев, също да дойдат към мен. Това е базата на моята платформа за успех. По-интересни са част от десните, които не харесват нито Реформаторски блок, нито свръхдесния Бойко Борисов – поради многото компромиси, многото скандали и сега геополитически много се „замърсиха“ нещата. Десни, които търсят не ляв човек, а търсят разумен човек”, коментира още кандидатът за кмет.

Мирчев коментира и инцидента с убития от граничен полицай имигрант: „Би трябвало нацията да се обедини с някаква патриотична, национална, мъдра позиция. Границата трябва да се охранява и с репресивни мерки, това е нормалното”.

Михаил Мирчев каза още, че има корупция в Столична община. „За тези неща, преди да си влязъл да направиш ревизия на конкретните договори и финансовите сметки, може да има само косвени доказателства. Първо доказателство – свръхоскъпяване на всички проекти. Второ доказателство – липса на гаранционни клаузи. Трето доказателство – ремонт на ремонта на ремонта с нови десетки милиони от общината. Ето ви косвени доказателства за огромна, несметна корупция”, посочи той.

„За мен основното е партньорството между политиците от една страна и от друга страна между нас гражданите и тези, които управляват на регионално или на централно ниво”, каза социологът. „Ако Фандъкова иска от мен помощ, с удоволствие, защото за благото на София е все пак“, добави той.

Кандидатът на БСП беше категоричен, че на балотаж ще бъдат той и Йорданка Фандъкова. Той допълни, че по негови данни дистанцията между „Михаил Мирчев и Вили Лилков е доста чувствителна и тя може би ще се увеличи, така че ако общо взето са законни изборите в София мисля, че шансът да отида на балотаж е огромен”.

Той каза, че не би предложил на Йорданка Фандъкова да бъде негов заместник, ако спечели. Ако пък тя спечели и го покани в качеството му на консултант, той би приел, „ако в качеството си на експерт получа такова предложение и ми се струва, че „някакво нечисто куче не е заровено отзад“.

По думите му, ако европейските пари за София бъдат спрени, градът ще изпадне в криза. „Има голяма опасност това кранче да ни бъде затворено и тогава София ще изпадне финансово в доста тежка ситуация, защото около 20% от приходите общината на г-жа Фандъкова не си ги събира“, обясни той. Според него, голяма част от „нормалния бизнес“ е задушен в София и не му се дава път. Той допълни още, че в София трябва да се отвори „истински свободен пазар“. На въпрос от водещата как ще се случи това, Мирчев даде пример с обществените поръчки за големите обекти, които се „правят за т.н. големи пакети“ и се печелят от една фирма, която „не върши работата, той почва да го раздава на подизпълнители, но подизпълнителите са в изключително рекетирана ситуацията – направете го, но на минималната цена, ако може под минималната цена”.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.