НФСБ

НФСБ и НИЕ официално се обединиха

Лидерите на Националния фронт за спасение на България и НИЕ подписаха политическо споразумение за обединение между двете формации, под името на НФСБ. „Днешното обединение е естествен резултат от продължилите близо година преговори, консултации и съвместни акции на двете партии. Това е и стратегическа стъпка за предстоящите избори. За нас, поставилите националните интереси над партийните, обединението е стъпка към успеха”, каза съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов.

Той благодари на представителите на НИЕ за решението за обединение на двете партии, за тяхното доверие и всеотдайност. „Това е примерът за хората, които обичат България – да се обединят в името на своя народ”.

Председателят на НИЕ Борис Ячев прочете и текста на политическото споразумение. „Ние разглеждаме реалното обединение като по-висока степен на доверие между страните. Това е пътят за създаването на силна и обединена политическа формация, която да вдъхва сигурност и стабилност, и се превръща в реална алтернатива на партиите от статуквото”, се казва в текста на споразумението.

По думите на Ячев така НФСБ, най-голямата извънпарламентарна партия, разширява влиянието си и в местните парламенти, където НИЕ имат представители.

На въпрос как Патриотичният фронт ще влияе на политическите процеси у нас, след като е против БСП, ГЕРБ или ДПС, Симеонов заяви: „А защо трябва да сме с някоя от тези компрометирани партии? Извървели сме различен, самостоятелен и труден път, но не сме изменили на принципите си. Никой от нас не е сложил петно върху името си и с това сме различни от всички останали. И занапред ще водим своята принципна битка за България“. 

Листата на НФСБ за евроизборите ще бъде обявена след втората половина на март, а в нея ще влязат достойни представители от всички партии на фронта.

За финал бе осветен новооткритият офис и предизборен щаб на Патриотичния фронт.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.