България без цензура

Румен Йончев: Не са ми обещавали място в евролистите

Никога ни са ми обещавали място в евролистити, заяви Румен Йончев пред БНТ за коалицията на Земеделски народен съюз и „България без цензура“. Той беше категоричен, че не представлява партията на Николай Бареков, а от 1991 година е член на Земеделския народен съюз и представлявам само и единствено нея. Йончев добави, че в този парламент е станал народен представител като част от гражданската квота на Коалиция за България.

“Взехме решение за коалиция с “България без цензура”, което ни прави изключително по-близки в този смисъл, така че ще имаме и общи законодателни инициативи. Считаме, че тези два законопроекта, които обявихме, че ще внесем, са изключително важни в оставащите месеци от работата на парламента”, заяви лидерът на земеделците. “Това е един политически разговор, който водим с “България без цензура” вече няколко месеца и както ви казах, взехме решение нашата политическа партия Земеделски народен съюз за коалиция с „България без цензура“. Това беше направено съвсем прозрачно този уикенд”, добави още той.

Относно проектозаконите, които внасят в Народното събрание, Йончев е категоричен, че са негови, не зависят от партията на Бареков, а ги предлага, защото партия Земеделски народен съюз ги прегръща като важни за предстоящите месеци. Той добави, че не му е обещавано място в листите за евроизборите и това никога не е било целта.

“Целта е по-скоро „България без цензура“, Земеделски народен съюз и ВМРО в тази коалиция да докажем, че имаме мандат от избирателите да се занимаем с проблемите на България”, обяви Румен Йончев. “Г-н Бареков не ни държи, или поне мен не ме държи по никакъв начин”, добави още той.

“Съдбата на правителството ще стане ясна още по време на евроизборите. Ако народът ни даде мандат ние, заедно с “България без цензура”, да разпуснем това Народно събрание и да отидем на избори, ще го сторим незабавно”, категоричен бе Йончев. От разпускане на Парламента преди евроизборите, обаче, според тях не се налага. По-важното до тогава е да осигурят стабилната му работа, за да се свършат възможно най-много неща.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.