България без цензура

Николай Бареков: Искат да превърнат България в гетото на Европа

Има тенденция за превръщането на България в гето на Европейския съюз, предупреди Николай Бареков във Видин. „Отначало от Европа даваха пари за канализация, но сега има друга тенденция и тя е заради политиката на правителството. Населението беше принизено до едно ниво – вместо да се повдигне стандартът на ромите, всички българи дори в големите градове се принизиха. Ние ще сме партия на обединението и ще спрем разделението  между българите, което бе насаждано през последните години“, обяви Бареков.

Той уточни, че в „България без цензура“ хората няма да се  преценяват спрямо етноса им. „Ще има и роми, и арменци, ще бъдем партия на всички българи“, отсече политикът.

Бареков бе във видинската махала „Нов път“ като гост на празника по  случай Международния ден на ромите. Местният духов оркестър го посрещна  с песента „Калашников“ и му подариха карамфили, които се раздават на  този ден в памет на жертвите роми от концентрационните лагери. По-късно  жителите на квартала ще направят шествие до Дунав и ще хвърлят цветя в  реката.

Ромите посрещнаха лидера на „България без цензура“ с искания за работа и  равни права с останалите българи. „Нямаме нормални заплати, гладуваме“, оплакаха се жителите на „Нов път“. 

Те разказаха, че наемането по правителствените програми не им осигурява нормални доходи и затова 50% от местните се принудили да избягат в чужбина, за да търсят препитание. Хората от махалата се разбунтуваха и срещу липсата на каквото и да било  внимание от страна на кмета към квартала, защото е населен с роми.

„Проблемите са еднакви за всички българи. Наближават съдбовни моменти за  България. Трябва да спрем да се делим. Ние ще работим и за ромите, и за  младите, и за старите“, обяви пред видинските роми Бареков и ги призова  да не продават гласа си на предстоящия евровот, а да изберат истинска  алтернатива за управление на държавата.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.