България без цензура

Николай Бареков към Антон Хекимян: Ти разбираш от жени, но може да разбираш и от мъже

Ти разбираш от жени, но може да разбираш и от мъже. Да виждаш някаква прилика между мен и Яне Янев? Той е 50-килограмов мъж, аз – 120-килограмов българин. Какъв е бил Яне Янев, да ми припомниш. Това заяви в „Тази събота“ лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков. В студиото той акцентира върху предизборната кампания на партията си и основните задачи, които стоят пред нея.

„След два-три дни още един депутат ще напусне ПГ на ГЕРБ, за да се присъедини към „България без цензура“. Няма подмяна, други депутати също напускат ГЕРБ. След два-три дена още едно младо момче напуска и се присъединява към каузата на ББЦ. Излизат хората, защото вътре атмосферата в Народното събрание вече е отровена непоносимо“, коментира Бареков по повод излизането на народните представители Светлин Танчев, Румен Йончев, Красимир Стефанов и Георги Марков. Всички те помагат по региони за кампанията и няма да се върнат след изборите. „Ще обявим курс към предсрочни избори, това правителство изчерпа своя кредит на доверие“, каза Бареков за действията на ББЦ и коалиция след 25 май.

По думите му депутатите, които подкрепят ББЦ, не виждат смисъла да останат в парламента, където не се върши работа, не се приемат важни закони, а „БСП и ГЕРБ са две палета, които се джафкат по цял ден и правят фарс. „240 души в НС вземат по 5 хил. лв. заплата, а от един месец не могат да съберат кворум. Джафкат се за оставката на Мая Манолова, а дневният ред на хората са безработицата, новите работни места и това как да върнем младите хора в България, категоричен е Бареков.

„Само ние правим изборна кампания. Аз съм от години в кампания – сега просто правя силен финален старт“, допълни Бареков за обиколките на коалицията ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден из страната, където ги посрещат пълни зали от по 2000 човека. Единствената партия, която няма да купува гласове на тези избори, е „България без цензура“, заяви Бареков и допълни: „Аз съм единственият политик в България, около когото всичко се знае. Около мен няма легенди обаче. Всичко, което съм изкарал, съм декларирал в НАП. За съм си платил данъците. Един вестник иска да си сваля банковата тайна за вас, медиите. Е, няма да я сваля, докато НАП не го направи“.

Лидерът на ББЦ бе категоричен, че това, което той и партията му правят, е да върнат вярата и надеждата у хората. „Дневният ред на хората са безработицата, работните места и как да върнем младите хора в България. Ние ще обявим курс към предсрочни парламентарни избори“, заяви Бареков.

„Ти ли си човекът, който ще събори това правителство?“, попита тв водещият Антон Хекимян.

„Защо не? Аз съществувам. Нищо, че някои вестници писаха, че не съществувам“, отговори лидерът на ББЦ.

„Въпросът е как ще събориш правителството?“, настоя тв водещият.

„Нека да стоят на кворума на „Атака“ тогава. И пак ще стигнем до предсрочни избори. През годините никога не съм имал нищо общо с ДПС. За мен ДПС е най-вредната българска партия. Не че там са турци. Имам приятели турци, както и арменци. ДПС излиза извън нормите на властта и съсипа всички останали партии. Ти как си представяш аз – продал съм се на ДПС? Нали знаеш, че аз ще съм проклет от децата ми и хората, ако се продам на ДПС. Бареков „ще вземе баницата“ от Борисов и другите и ще я даде на българския народ“, заяви Николай Бареков.

На опита да Хекимян да го провокира защо все пак е „завъртял черпака“ и е раздавал курбан, Бареков отговори: „Аз и двама мои приятели заделихме от свои пари и купихме нужното, за да се направи една курбан чорба. Ти бил ли си опашка на курбан? Не е лошо да отидеш. Да видиш как учителки с 50 години стаж, оперни певици се редят на опашка за една чорбица“.

Запитан дали все пак ще се изкуши да купува гласове, лидерът на ББЦ отговори: „Единствената партия, която няма да купува гласове на тези избори, е „България без цензура“.

„Но твоята кампания е една от най-агресивните. С колко средства се води тя?“, полюбопитства Хекимян.

„Единствените средства, които са най-сериозни, са тези за bTV и Нова телевизия. Защото вие месеци наред се правехте, че ББЦ не съществува. И като превръщаш темата „Пари“ в №1, утре ще те гледам много внимателно дали ще питаш Бойко Борисов за неговите пари. Хайде да видим колко пъти ще го попиташ“, каза Николай Бареков.

„Е, утре Борисов също ще те пита нещо индиректно“, вмъкна реплика тв водещият.

„Мислиш ли, че ще има сили да пита?“, отговори Бареков. „Моите пари са по мениджърски договор. Това са ми спестяванията и те са в Райфазенбанк. Не са вкъщи, заровени под скрина. Виж, ако политиците спрат да крадат, ще има пари и за образование, и за здравеозапзаве, и за магистрали“, заяви Николай Бареков.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.