България без цензура

Николай Бареков: Орешарски излъга Дивотино

Орешарски е лъжец, на няколко пъти той излъга за парите за Дивотино, това обяви лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков при откриването на втория офис на ББЦ в Перник. Той обясни, че премиерът му е обещал лично да отдели в бюджета за тази година 2 млн. лв. за пострадалите от земетресението в пернишкото село през май 2012 г. „Успяхме да вземем само малка част от тези пари и от тогава министър-председателят се крие, отказва среща с мен и не ми вдига телефона“, каза Бареков.

Цялата история, че БСП краде пари от хората, коментира той и уточни, че от ББЦ са искали средствата за пострадалите да се дават без посредници, а премиерът е държал парите да се разпределят от кмета на общината Росица Янакиева. „Откакто тя премина към АБВ, няма кой да ги разпредели и да ги открадне, това е проблемът на БСП“, каза Бареков.

Той обясни, че едно от другите му предложения е било държавата да помага в натура на дивотинци като плати на строителни бригади, които да ремонтират къщите, но това не било прието. „Хората да търсят сега отговорност от Орешарски за неизпълненото обещание, аз бях само един молител, просяк пред кабинета му“, каза Бареков.

В Перник той настоя наказанията за посегателства срещу журналисти да се приравнят с тези срещу лекари. Той поиска да се направят законодателни промени, които да регламентира строги наказания когато се нарушават личните пространства на журналисти, каквито в момента има за някои професии. Коментарът му бе по повод полежа на колата на ТВ-водещата Генка Шекерова. „Изпитал съм го на гърба си и знам колко е неприятно. В случая с Генка смятам, че палежът се отнася пряко до сигурността й. Прокуратурата трябва да се задейства и да намери извършителите и поръчителите. Не мога да кажа дали това идва от един център, който е решил да заглуши свободното слово“, коментира лидерът на формацията.

Бареков обяви, че по места върви коалиране между БСП и ГЕРБ срещу „България без цензура“. „Опитват се едната да играе алтернатива на другата, но са еднакво крадливи организации, а действията им са насочени срещу нас, защото се опитваме да разбием статуквото“, заключи лидерът на ББЦ.

Покажи още

5 коментара

  1. Найстина излиза, че комунистите крадат от обикновените хора, а ги и лъжат.

  2. Стига червените боклуци да са на власт стига вече. Червените боклуци на боклука вече.

  3. Най големият лъжещ в България оооОрешарски, крадец и измамник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.