Новини

Пламен Орешарски отлага оставката с ден-два заради отварянето на КТБ

Оставката ми няма да е на 21 юли, тъй като тогава отваря една банка и няма да е добър сигнал правителството точно тогава да подаде оставка. Това коментира в „Лице в лице“ премиерът Пламен Орешарски. Той уточни, че щял да подаде оставката си в дните 23,24 и 25 юли, когато парламентът ще има възможност да я гласува. „Трябва да призная, че това е вторият опит за гостуването ви. Защо в предварителния разговор, който водихме преди 2 часа се ядосахте, че ще ви питам за здравната министърка“, попита премиера водещата Цветанка Ризова.

„Важното е, че съм тук. Това е важно за зрителите“, отсече Орешарски. На въпрос къде е здравната министърка, той отговори, че вчера е била в отпуск, а днес е на семинар в Бургас.

Орешарски призна, че едно от неизпълнените намерения на кабинета е за отстраняване на проблема с финансирането на болниците. „Това е тежка реформа. Нямаше достатъчно политическа подкрепа“, обясни той. Но допълни, че са обявени обществени поръчки за електронните карти и електронната рецепта, което трябвало да довърши следващият кабинет.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.