Новини

Версия: Оставката на Орешарски – на 18 юли, петък

Пламен Орешарски подава оставка на правителството на 18 юли, петък, съобщи „24 часа”, като се позова на „особено информирани източници”.Самият премиер намекна за това в парламента, като заяви: „Дано има поне кворум за моята оставка“. Той обясни, че на 16 юли ще иде в Брюксел да представи кандидатурата на страната ни за нов еврокомисар. С това на практика задачите на това правителство ще се изчерпят.

Че има някаква договорка подсказа и Лютви Местан, който каза: „Ако все пак някому нещо се губи, като например точната дата за подаване на оставката, аз оставам с впечатление, че и този въпрос е ясен. Това няма как да се случи по-късно от 25 юли”.

Според лидера на ДПС на парламента му остават 17-18 дни, което на практика означава, че датата за разпускане на парламента ще е в седмицата след 21 юли, понеделник.

Което пък значи, че оставката на правителството ще е подадена на 18-и, петък. След това парламентът трябва да я гласува, да се извърти въртележката с даването и връщането на мандатите за ново правителство три пъти, президентът да разпусне Народното събрание, да насрочи дата за изборите и да назначи служебен кабинет.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.