Реформаторски блок

Плевенските реформатори са меко казано разочаровани от избраните общински съветници

Плевенските реформатори са меко казано разочаровани от избраните общински съветници в Местната коалиция „Плевен може – Плевен побеждава”, която издигна „гражданската” кандидатура на Георг Спартански за кмет на общината. Появата на официалното решение на плевенската ОИК за избора, охлади ентусиазма дори на местните лидери на водещите партии в Реформаторския блок, които вместо да законодателстват на местно ниво, ще пият по една студена вода в продължение на 4 години.

Извън борда на Общинския съвет останаха председателите на Демократи за силна България, на България на гражданите и на СДС – трите двигателя на Реформаторския блок.

Затова пък в „помощ” на Спартански ще бъдат никому неизвестните Ибрям Шериф  и Сузан Зечири от измислената партийка на Корман Исмаилов, както и човекът на Бареков – Красимир Владов, шеф на общинските паркинги по времето на Зеленогорски. Великолепната „деветка” на Спартански в бъдещия Общински съвет на Плевен допълват представители на партиите-джуджета – БЗНС и Демократическа партия. Затова пък воеводите в Плевен, участници също в коалицията „Плевен може – Плевен побеждава” хитро финтираха и Спартански и Зеленогорски, като вкараха цели двама общински съветници чрез преференциите, въпреки че преди 4 години гласовете им не стигнаха дори за един.

Цялата тази провинцилна картинка, вероятно е смутила дори единият от националните лидери на РБ – Найден Зеленогорски, който иначе вече да е пропищял националния ефир със страхотните резултати на реформаторите в Плевен и успеха на коалиционния модел, чийто главен архитект е именно той.

До момента също плевенчани така и не разбраха, кои точно са гражданските организации, които застанаха зад гражданския кандидат на Зеленогорски в Плевен. А може би, горките сдружения, не са успели да се наредят на опашката от нахални  измислени семейни партийки и пишман-кандидати за общински съветници?

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.