България без цензура

Структурите на ВМРО в Монтана и Ботевград преминават към „България без цензура“

Партийните структури на ВМРО-БНД в Област Монтана и Ботевград преминават към партия „България без цензура“. Това обявиха в свои декларации до медиите от двете местни организации. Повод за безпрецедентното отцепване на войводите е решението на централното ръководство да се яви на изборите в коалиция с НФСБ, съобщават от пресцентъра на ББЦ.От двете структури изразяват несъгласието си с непостоянната политика на централното ръководство на партията и припомнят, че благодарение на коалицията с ББЦ, най-старата патриотична формация има свой депутат в Европарламента и е постигнала достоен резултат на евровота, който до момента не е постигала никога в коалиция с когото и да е.

„През последните години ВМРО-БНД води изключително непостоянна политика, която се движи предимно от личния интерес на централното ръководство. В продължение на няколко години ставахме коалиционен партньор на съмнителни политически проекти като „Лидер“ и РЗС. Принципите в съюзите до момента бяха с неясен произход, объркана идеология и в крайна сметка нямаха нищо общо с патриотизма и достойнството“, заявяват в декларацията си от ВМРО-Ботевград.

„Когато ръководството на ВМРО взе решение за коалиция с „България без цензура“, повечето от нас си отдъхнаха, че най-накрая лутанията между различните политически инженерства вече са приключили. Съвместното ни партньорство с Бареков доведе до успех, на който ВМРО-БНД не се е радвал от десетилетие, а именно евродепутатско място. За ръководството ни явно и това постижение не беше достатъчно и сега за пореден път обръщаме палачинката“, смятат войводите от Ботевград.

„За съжаление членовете на ВМРО-БНД са убедени, че идеите и каузата на ВМРО-БНД за пореден път са безсрамно продадени. Заедно с ББЦ имахме уникалния шанс да изместим ДПС от властта в следващия парламент. Очевидно обаче ръководството ни няма интерес от това. Поради тези причини обявявам, че аз и всички членове на ВМРО-БНД – Ботевград напускаме партията и ще направим постъпление да преминем в редиците на „България без цензура“, се заявява в декларацията, подписана от лидера на структурата в Ботевград Стоян Иванов.

„Ние, представителите на ВМРО от Монтана заявяваме твърдата си позиция срещу напускането на коалицията с „България без цензура“, ЗНС и „Гергьовден“. Смятаме, че не е политически коректно да сменяме коалиционната си политика през няколко месеца, защото по този начин олекваме пред избирателите ни и не можем да бъдем убедителни в политическите си тези“, изтъкват и от ВМРО-Монтана.

„С „България без цензура“ постигнахме достоен резултат на евроизборите, на който могат да завидят много партии и който не сме постигали никога в коалиция с когото и да е“, припомнят и войводите от Монтана. Те са категорични, че не желаят да стават марионетки в ръцете на личните интереси на централното ръководство на ВМРО и обявяват, че искрено желаят да участват ефективен и работещ анти-ДПС съюз. Поради тези причини структурата на ВМРО-Монтана категорично взе решение да напусне редиците на Каракачанов и да подаде заявление за членство към „България без цензура“, обясняват войводите от Монтана.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.