АБВ

Румен Петков: АБВ е стратегически проект, а не еднодневка

АБВ не е еднодневка, а стратегически проект. Това заяви Румен Петков на среща с жителите на град Койнаре, община Червен бряг. Освен на евроизборите, АБВ ще участва и на парламентарните, и на местните избори, съобщиха от пресцентъра на политическата формация. „Основната мотивация за създаването на АБВ е задкулисието в сегашното управление, липсата на яснота и нежеланието за публичен дебат“, заяви Румен Петков.

Според него е неприемливо да не е ясно кой какви отговорности има в настоящия кабинет, както и кой и как го е структурирал. 

„За мен е абсолютно неприемливо човек, който обявява Вапцаров за терорист, да представлява лявата идея. Това е министър на културата, който е от БСП. Какви са мотивите за назначаването на министъра на регионалното развитие, който е от БСП? Тези въпроси нямат отговор. До ден днешен никой не знае кой областен управител е от БСП, кой от ДПС. Кадровите назначения по места са смазващи от гледна точка на това, че много съществено доминира ДПС. Аз не мисля, че това е нормално и не обвинявам ДПС. Не може БСП да е мандатоносител, а ръководството на БСП да обвинява ДПС в преяждане с власт. Ръководството на БСП не може да води политика“, каза Румен Петков и напомни, че Червен бряг е сред общините, които не са получили средства от правителството. Той направи сравнение с управлението на Тройната коалиция и това днес. “Тройната коалиция имаше много ясен договор – разпределение на властта и отговорностите. Това е времето, в което ангажиментите бяха изпълнени“, заяви Петков.

Пред гражданите на Койнаре той коментира, че е неприемлива липсата на позиция на българското правителство по отношение на Украйна. „Нашите интереси са много ясни – туризъм и енергетика. Но ние не обявяваме нашата позиция, а правим общи фрази. Не може Сергей Станишев да не отиде на консултативния съвет при президента. Никога лидер на БСП не е бягал от тежък проблем, напротив“, каза Румен Петков. Според него за пръв път от началото на демократичните промени у нас имаме поставени под въпрос избори, тъй като Изборният кодекс не дава възможност за нормална работа на ЦИК.

„Напуснах БСП, защото вярвам, че в България може да се прави политика за хората, а не те да бъдат лъгани”, заяви пред жителите на Койнаре Нина Найденова, която доброволно си тръгва от „Позитано” и се включва активно в АБВ. „Заради неизпълнените ангажименти хората не вярват на БСП”, добави младата жена.Тя припомни обещанията за Белене, данъчната система, стажа за пенсиониране.

„Крайно време е да се мисли за доброто на хората, за обединението на нацията в името на това добро“, каза по време на срещата в Койнаре координаторът на АБВ за Плевенска област Цветан Антов. „Виждате каква е ситуацията в Червен бряг, в Койнаре, така е и в голяма част на страната. Аз вярвам на президента Георги Първанов, на Румен Петков и смятам, че АБВ има силата да направи нужната за България промяна“, заяви Антов.

В дискусията с жителите на Койнаре бяха коментирани отношенията на България с Русия, виждането за реалната политика в полза на хората, както и въпроси, свързани с бъдещето на региона.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.