БСП

Сергей Станишев: Ако гласуват за социалистите, хората могат да очакват една нова Европа

Избори 2014: Ако гласуват за социалистите, хората могат да очакват една нова Европа, която е по-демократична и се чува техният глас, по-социална и която икономически се развива. Това заяви председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев по повод предстоящите на 25 май избори за Европейски парламент в интервю за БТА. Според него хората са по-мотивирани да гласуват на тези европейски избори, защото за първи път имат възможността лично да определят кой да ръководи Европейската комисия.

„Другата причина е националното значение на тези избори“, посочи Станишев. „Нашите опоненти вече казват – печелим евроизборите, сваляме правителството и се връщаме на власт. Кой се връща на власт – Борисов, Цветанов и сигурно ще върнат от емиграция и Дянков, за да бъде букетът пълен и действително да видим отново още четири години същата политика на социален геноцид, на рекет върху бизнеса, на репресии и арогантност“, коментира лидерът на БСП. 

Като пример за решение на ЕП с отражение върху всекидневния живот на българите Станишев посочи гласуваната резолюция, препоръчваща да не се изгражда „Южен поток“. „Няма как да приемем това решение, ако искат да наказват Русия, защо наказват България“, коментира той. Според лидера на БСП кризата в Украйна няма да бъде от решаващо значение за крайния резултат на изборите в Европа. Лидерът на БСП заяви, че поддържа поканата си към Бойко Борисов за политически дебат между лидерите. „Трябва да се говори лидер с лидер. Визиите за страната на двете основни партии трябва да се сблъскат пред очите на българските граждани“, заключи Сергей Станишев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.