БСП

Сергей Станишев дава власт на бунтарите!

Сергей Станишев е изненадал колегите си в БСП по време на заседанието на Изпълнителното бюро на „Позитано“ днес. Противно на реваншистките настроения сред твърдите социалистически ядра, партийният лидер е решил да поощри двама от видните участници във вчерашното събрание на червени опозиционери в къщата на Димитър Благоев.“След като Кирил Добрев и Желю Бойчев изразиха недоволство от начина на работа в партията и представянето й на изборите, сега ще получат възможност да допринесат лично грешките от миналото да не се повтарят.

Противно на настроенията срещу тях и останалите функционери, които през последните дни повече пречат, отколкото помагат на БСП, Сергей подходи по европейски – с толерантност към различните им възгледи. Дори се зарече да предложи на Желю Бойчев място в Изпълнителното бюро, а на Кирил Добрев – в предизборния щаб“, съобщи пред БЛИЦ източник от „Позитано“ 20.

Друг червен функционер пък разкри пред БЛИЦ, че на днешното заседание е насрочена дата за партийния пленум – събота, 5 юли. „Ще се съберем, за да дадем оценка на правителството и участието на БСП в управлението на страната, както и да обсъдим случилото се при консултациите на „Дондуков“ 2 за банковата истерия през последните няколко дни“, обясни той.

По информация на БЛИЦ „повишението“ на Кирил Добрев и Желю Бойчев е само малка част от предстоящите рокади в БСП. На пленума в събота Сергей Станишев ще поиска промените в ръководството да бъдат радикални. Очаква се най-голяма част от тях да бъдат в предизборния щаб и Изпълнителното бюро, където вече е отворено място за новия шеф на парламентарната група на „Коалиция за България“ Атанас Мерджанов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.