НФСБ

Слави Бинев призова към диктатура на закона

Евродепутатът Слави Бинев представи връзките между мафията и държавата в политически дебат пред TV 7. Не може да има мафия без покровителство на държавата в днешно време. Определени групи не само са с протекция, но и логистично се подкрепят. Решенията, които трябва да се вземат, са изключително прости. Навсякъде по света има диктатура на закона, това трябва да стане и у нас. Това каза евродепутатът от Националния фронт за спасение на България Слави Бинев в предаването „Гореща точка“.

По време на предизборния дебат в студиото на ТВ 7 той подчерта, че българските съдии трябва да бъдат избирани пряко от народа, а не да бъдат назначавани по партийна линия и да са зависими от политическия елит.

„В България трябва да има диктатура не на тази или онази партия или личност, а на закона. Той да е над всичко! Имаме закони, но те създават вратички, които могат да бъдат заобикаляни. Нарочно са гласувани така“, коментира Бинев.

Водещата Ива Николова припомни, че причината за 13 поредни отрицателни доклада срещу България е свързана със състоянието на правосъдието и вътрешните работи. Според Световната банка, корупцията представлява 5% от световния брутен вътрешен продукт или 2,6 трилиона долара, като 1 трилион от тях се плаща всяка година под формата на подкупи. Около 120 млрд. евро губи икономиката на ЕС. Тези средства минават по каналите на корупцията.

„Трябва да бъдат заменени тези, които не могат да си свършат работата. Подлежим на мониторинг, но това не е най-лошото, защото си представям, ако не бяхме наблюдавани, какво щеше да се случи. Щяхме да сме като в Дивия Запад. В България като че ли само уплахата от улицата и страха от Европа могат да накарат някой от управляващите да свърши поне нещо“, заяви архонтът.

„Лошо е за България, че докладите са негативни и сме под мониторинг, защото от това зависи признаването на присъдите в Европа, спирането на фондовете, приемането ни в Шенген. Докато не бъдем приети, ще сме като страна втора категория. Когато влезем в Шенген, много проблеми ще се решат, защото самите страни от ЕС ще искат да дават както логистична, така и финансова подкрепа“, добавя Слави Бинев. Според него, за да има напредък, трябва да бъде изчистено лицето на родината ни пред ЕС. „Хората, срещу които има повдигнати обвинения, не трябва да имат нищо общо с властта. Те дискредитират цялата държава“, подчерта патриотът от НФСБ.

„За управляващите до момента реформите означаваха махане на едни хора и поставяне на тяхно място на свои приближени. Тези, които имали възможност да променят нещата за добро и не са го направили, трябва да си отидат“, призова Слави Бинев. Според него управляващите се респектират само от уличните протести.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.