БСП

Сергей Станишев вдигна БСП на крак

Сергей Станишев е вдигнал на крак всичките си кандидати за евродепутати да обикалят градове и паланки из цялата страна. „За да решавате проблемите на България в Брюксел, първо трябва да чуете и видите грижите на хората от първа ръка“, заръчал соцлидерът. Освен това е поискал депутатите му в парламента и ръководството да видят на място какво е състоянието на регионите и да проверят стартирането на икономическите проекти, финансирани от правителството за половин милиард лева.

Той вече се срещна със социалистите в Перник, Пловдив, Бургас, Плевен от снощи и със софийските червени в Слатина. От Позитано заявиха, че щял да обиколи цялата страна, за да се срещне хората по места.

СИМОВ: ДОХОДИТЕ – ОСНОВЕН ВЪПРОС НА ХОРАТА
Пред БЛИЦ кандидатът за евродепутат Александър Симов беше категоричен, че само за няколко дни е разговарял лично с над 2000 човека. “Основният въпрос е състоянието на доходите и откриване на нови работни места“, каза младият социалист. След като обиколи Пловдивска област, заедно с Достена Лаверн, днес той се среща със софийските структури в Овча купел. 

ДОСТЕНА ПЛАКАЛА НА СРЕЩИТЕ С ХОРАТА
Плаках с хората от Долна митрополия, сподели Достена Лаверн. Кандидатката на социалистите за евродепутат разказа пред БЛИЦ, че не сдържала сълзите си, след като лекарка в града разказала, че е принудена да дава бележки на учениците, за да могат вечер да ходят да работят в птицеферма, а с изкараните пари да помагат на родителите си. “Хората са жадни за надежда и ние можем да сбъднем тази надежда, а тя в голяма степен е за работа и доходи“, добави тя. След като обиколи Плевен, Долна митрополия, Червен бряг и Пловдив, Достана днес ще е в Пазарджик на среща с гражданите. Според Петър Курумбашев кампанията за европарламент трябва да бъде опит за диалог кои са приоритетите в ЕС и дали всички български евродепутати могат да се обединят в постигането на конкретни национални цели. В Асеновград, Кърджали, Русе и Шумен обясни на срещите си с гражданите свършеното досега от правителството и депутатите.

ЙОТОВА: НУЖНА НИ Е ИНДУСТРИАЛНА ЕВРОПА
Не ни е нужна Европа със замразяване на бюджети и заплати, а Европа с производство и индустрия. Това обяснява Илияна Йотова на хората. “За първи път от десет години насам социалистите в Европа имат всички шансове да спечелят“, категорична е тя. „Хората ме питат за реиндустриализацията, това ги интересува. Защото за 25 години у нас само се рушеше това, което преди беше изграждано. Над половината от предприятията се изпариха на скрап при съмнителни приватизации или останаха като изоставени кръпки. Хората ги боли от това“, каза още Йотова.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.