БСП

Сергей Станишев: За първи път се планира специална програма за Северозапада

Препълнена зала на НТС в Монтана посрещна председателя на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев. Основните теми, които бяха дискутирани на срещата-разговор, бяха работата на правителството и парламента, предстоящите евроизбори, както и проблемите на региона. „Знам, че има изключително много нерешени проблеми. Всички вас ви боли от това, което се случи за последните десетилетия в региона – обедняване, закриване на предприятия, липса на всякаква перспектива”, каза на хората Станишев.

В тази връзка той заяви, че за първи път има нова политика, с която се изпълняват поетите от БСП ангажименти към хората от Северозападна България. „За първи път се планира в този оперативен период от 2014 г. да има специална програма за Северозападна България и това е договорено вече с ЕС, защото това е дълбокото разбиране на нас социалистите – балансирано развитие на страната и това ще стане с последователна работа”, подчерта лидерът на БСП. 

Той посочи, че миналата година е било одобрено изграждането на околовръстния път на Монтана, като това са 46 млн. „Ще работим и ще правим необходимото в помощ на региона”, категоричен бе Станишев. Той коментира и вътрешнопартийните проблеми на организацията в Монтана. „Много пъти съм идвал в тук, за да подкрепя организацията ни, нашите кандидати, но винаги е имало един парадокс – на национални избори сме се представяли силно, но на местните избори все не се получаваше”, каза лидерът на социалистите. 

По думите му една от основните причини е, че партийната организация изкуствено е била капсулирана от предишното ръководство и много хора с потенциал са били отблъснати. Той не скри, че за кризата, през която минава местната организация, по думите му успешно, отношение имат и компромисите, които националното ръководство е правело през годините, но те са били в името да има спокойствие и мир в организацията. „Всяка криза е затруднение, но и възможност. Нека на тези избори използваме тази възможност и излезем по-силни”, каза още Сергей Станишев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.