Патриотичен фронт

Силвия Трендафилова, кандидатът за кмет на НФСБ: Средата в София нито е здравословна, нито е благоприятна

Имам гражданската нетърпимост към това, което се случва, а на второ място имам и журналистическата нетърпимост и единствениятлегален начин да променя тези неща е чрез кандидатирането ми. Това обясни в предаването „Беновска пита” по Канал 3 Силвия Трендафилова, кандидат за кмет на София от НФСБ.

Трендафилова счита, че съгласно Конституцията имаме право на здравословна и благоприятна среда, а според нея „средата в София нито е здравословна, нито е благоприятна“. Като примери даде шума, който е над 100 процента над допустимата норма, замърсяването с вредни частици. За нея „София вече е град на автомобила, а не град на човека”.

Кандидатът за кмет посочи още: „Има безхаберие от страна на Столичния общински съвет, от страна на Районната администрация. Духът на нашата програма е човекът, а не автомобилът“. Тя цитира думите на император Константин, който казва: „Сердика е моят Рим”. Според Трендафилова трябва да се наблегне на природните богатства на София. Тя попита защо сградата на централната минерална вода на София е превърната в музей на София и защо няма цялостна общинска стратегия за развитие на София.

Трендафилова заяви, че след като има децентрализация, има местна политика, трябва да има и стратегия. За нея природните богатства трябва да се пазят, а светът не започва с инфраструктурата.

Тя посочи и като негативен пример сградата на централната минерална баня в Банкя, която е преживяла четири войни, паметник на културата е, а в момента тъне в разруха, тъй като е дадена на концесия. „Концесията е за максималния срок от 35 години“. Тя попита коя сграда в София е дадена на концесия и процъфтява. Според нея концесионерът гледа само собствения си интерес. В този ред на мисли Трендафилова иска засилване на ролята на общината.

За друг негативен пример Трендафилова посочи град Банкя, който „загуби курортния си облик, също и минерланата баня в „Овча купел”, минералната бани в „Горна Баня”, в кв. „Кумарица”, където от 20 години не работи минералната баня“. Тя спомена и малкоизвестните т. нар. Кътински пирамиди, който не се популяризират.

Водещата попита Трендафилова като журналист не е ли питала министър-председателя Борисов за минералната баня в Банкя. Трендафилова отговори: „Може би трябва да попитам общинския съветник Андрей Иванов, който има къща в Банкя и на когото през двора минава минерална вода”.

На въпрос относно положителните неща, свършени от кмета Фандъкова, Трендафилова посочи: „Отварянето на парка Враня, отварянето на парка на Военната академия и съвместните инициативи със Софийската опера и балет, паметникът на цар Самуил“. Трендафилова смята, че „паметникът има излъчване и точно там му е мястото“. Не я дразни й фактът, че очите му светят.

Кандидатът за кмет каза още, че не й харесва булевард Витоша, който й „прилича на селски мегдан“. А фонтанчето на архитект Диков пръскало като локва.

Според Трендафилова „най-важното в него е да се създаде електронен регистър, в който да бъдат публикувани всички концесионни договори и обществени поръчки“.

Като съвместна инициатива Трендафилова предложи гражданите да могат да присъстват на сесиите на Столичните общински съвети.

В края на разговора Трендафилова посочи, че хората трябва да гласуват за нея и НФСБ, тъй като „Общината се нуждае от добър стопанин“.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.