Новини

Според Волен Сидеров, Президентът Росен Плевнелиев посочил Русия като враждебна сила

Председателят на „Атака“ Волен Сидеров излезе бесен от Консултативния съвет за национална сигурност. Посрещнат от журналисти и симпатизанти, той направи тежко критичен коментар на случилото се зад вратите на „Дондуков“ 2. „Екипът на Плевнелиев се е провалил със становището си. Двама от нашите журналисти биха написали по-добри доклади. Изготвеното беше изключително казионно, тенденциозно, все едно е написано в американското посолство.

Може и така да е. Обяснява се, че за България няма пряка военна заплаха. В същото време се анализира Русия като враждебна страна. Едно разузнаване не би трябвало да анализира такъв важен партньор като враждебна сила“, заяви Сидеров.

Той посочи и твърдения на държавния глава, които са на път да се превърнат в пореден негов гаф, ако преразказът отговаря напълно на случилото се. „Плевнелиев каза, че Русия напада Украйна след 70 години мир в Европа. Казах му да не става смешен. Само Щатите са водили над 30 войни. Припомних и за бомбардировките над Югославия“, подчерта Волен Сидеров. Той обърна внимание и на действията на кабинета „Орешарски“. „Министри ми обясняват как България не можела да повлияе на Европейския съюз. Тогава какви сме? Безгласни букви? България може да наложи вето и трябва да го направи!“, отсече Сидеров по повод очакваното налагане на санкции срещу Русия.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.