БСП

Структурите на левицата започват кампания от врата на врата

Евроизбори 2014: БСП стартира предизборната кампания за европейските избори в област Смолян. Стартът бе даден с провеждането на разширено заседание на Областния съвет на партията в присъствието на депутата от Коалиция за България и заместник-председател на парламентарната група на левицата Дора Янкова, областният председател инж. Атанас Устабашиев, десетте общински лидери, общински съветници и представители на Младежкото обединение.

Социалистите в Смолянско изразиха пълна готовност за евровота и си поставиха задачата Коалиция за България да бъде отново първа сила в региона, като увеличи влиянието си. 

Областният председател инж. Атанас Устабашиев съобщи, че в десетте общини са изградени предизборни щабове, изготвени са графици за срещи в областта, както и план за посещенията на кандидатите за евродепутати. В следващия месец областта ще бъде посетена от 17-те кандидати за евродепутати. 

„Структурите в областта са силни, амбицирани и мобилизирани. Ще направим кампания от врата на врата, за да стигне до всеки един родопчанин призивът ни за „Справедлива България и социална Европа“ , каквото е мотото на социалистите за предстоящия вот. Устабашиев подчерта, че БСП е единствената партия, която работи и милее за Родопите. „Спечелихме парламентарните избори със силна програма, която изпълняваме заедно с поетите ангажименти. Спряхме рушенето на региона и заздравяваме раните, нанесени от ГЕРБ. Искаме още по-силна подкрепа от нашите съграждани, за да можем да работим много по-силно за по-добрия живот на всеки български гражданин. Програмата ни е за повече работни места и съживяване на икономиката“, каза още инж. Устабашиев. 

Янкова изрази радост от факта, че по време на номинациите за евродепутати всички смолянски общини са издигнали Сергей Станишев за водач на листата. „В листата на Коалиция за България има две родопчанки. Това са Илияна Йотова, чийто родови корени са от кв. „Устово”, както и Катя Колева – член на Общинския съвет на БСП- Смолян. В тяхно лице Родопите ще имат свои защитници в Европарламента. Знам, че кандидатите на БСП ще направят много за Смолянския край, затова нека ги подкрепим мощно, като гласуваме с номер 15 в бюлетината“, призова Дора Янкова. 

Областният щаб на БСП в Смолян ще се ръководи от Рабие Кьосева, която бе шеф на организационното крило и на изборите преди година, когато БСП постигна силен резултат. Говорител на социалистите ще бъде адвокат Милко Гавазов. 

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.