Новини

Велизар Енчев: Въведе ли се електронното гласуване, край на тайната на вота

Въведе ли се електронното гласуване, край на тайната на вота. С електронния подпис се нарушава всяка анонимност. Това заяви пред Нова телевизия в оспорван дебат за електронното гласуване лидерът на „Българската пролет” Велизар Енчев. Той категорично се обяви против новата форма на гласуване, която ще получи своето одобрение или не на референдума в неделя, 25 октомври.

„Това е като да отидете на кандидатстудентски изпит. В единия плик е вашето име, в другия – вашата работа. Електронното гласуване е страхотен инструмент да си оправим средата”, коментира на свой ред Иво Мирчев.

„За американците електронното гласуване е „оръжие на дявола”. Електронната поща на шефа на ЦРУ е била хакната снощи от ученици-хакери. Хакерът не само е влязъл в електронната поща на шефа на ЦРУ, но е взел и социалния му номер. Шефът на ЦРУ не е застрахован в електронната си поща, а вие ми говорите за тайна на вота”, заяви разпалено Енчев.

„Това гласуване ще бъде например за глухонемите едно истинско облекчение”, вметна Иво Мирчев.

„Призовавам хората да не гласуват за електронното гласуване в момента. Електронното гласуване е творение на дявола, твърдят американците. Всички НПО-та, финансирани от чужбина – като „Америка за България”, защо не кажат, че в страни като Щатите например, електронното гласуване не е въведено. Призовавам – не давайте гласа си за електронното гласуване в неделя”, призова разпалено Велизар Енчев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.