България без цензура

Николай Бареков поиска от президента консултации за еврокомисар

Избраният за европейски депутат председател на „България без цензура“ Николай Бареков поиска от президента Росен Плевнелиев да проведе консултации за кандидатурата на българския еврокомисар. Той изпрати официално писмо до Росен Плевнелиев. „По неведоми за демократичните принципи пътища научихме, че новият български еврокомисар ще бъде предложен от премиера Пламен Орешарски. Това ще стане на 16 юли на заседание на Съвета на Европа в Брюксел. Тази новина достигна до гражданите и партиите след брифинг на премиера в кулоарите на парламента“, пише той.

„В днешната ситуация на политическа противопоставеност и предизборна обстановка в държавата е абсолютно недопустимо и неприемливо за обществения мир, този изключително важен пост за България да бъде решен и предложен на тъмно от правителството без легитимиране и без парламентарна подкрепа. Ние, основните политически сили в България, вероятно както и Вие самият, научаваме за кандидатури в страната по слухове и вестникарски изрезки“, обяснява Бареков.

„Моля ви да инициирате спешна среща с г-н Орешарски, както и да организирате консултации с партиите, които имат депутати в Европейския парламент, на тема каква кандидатура ще излъчи България за поста еврокомисар и какъв ресор ще поискаме като държава-член на ЕС. Нито една политическа сила днес няма право да взема еднолични решения, които се отнасят до интересите и позицията на страната ни в международен план. Като единствена институция, която днес дава стабилност в политически аспект, се надявам че ще предприемете спешни мерки и ще осветлим обществото за решението, което ще вземе политическата класа на България“, обръща се той към президента.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.