Атака

Волен на рождения ден на „Атака“: 10 години водя битка за България

Отбелязахме 10 години от създаването на ПП „Атака“. Всяка една минута, всеки час и ден от тези години бяха наситени с действия. Това заяви председателят на партията Волен Сидеров в предаването си „Неделник“ по ТВ Алфа. „През тези 10 години, откакто съществува „Атака”, много българи са променили мисленето си. За 10 години „Атака” има над 360 законодателни инициативи, декларации. Огромна част от тях не са предвижени в зала или отхвърлени”, добави той.

В предаването Сидеров припомни своя статия от 1992 г., в която критикува тогавашните медии, че са прекалено сервилни към властта и не отразяват живота такъв, какъвто е.

„Сега нищо не се е променило. И сега медиите са сервилни, угодничат на властта и прикриват реалните проблеми на хората“, заяви националистът.

Той припомни, че на учредяването на „Атака” на 17 април 2005 г. не е дошла нито една медия, дори и ТВ СКАТ.

„Тогава, през двата месеца до изборите през юни, нито една медия не е отразила огромния интерес към „Атака”. Това беше невиждано досега в политическата история на България. Да се струпват хиляди хора на площад или в зала, да я препълват не за да гледат музикална програма или някакво шоу, а да слушат думите на някой, който им говори, след което да искат да се докоснат, да се здрависат, да ме прегърнат, да усетят физическия допир с човека, който очевидно им дава и ги зарежда с нещо“, каза националистът.

Сидеров отбеляза, че когато медиите виждат възхода на „Атака”, са започнали да обясняват, че идва нещо страшно. Същите тези вестници, които дотогава са се борили за неговите коментари. Всички, които дотогава са се възхищавали, започват да очернят Сидеров.

„С какво им пречеше „Атака” и защо предизвика вълна от ненавист и черна пропаганда?, попита лидерът на националистите. – Защото това беше политическа сила, която изрази за първи път антиколониални виждания.”

Лидерът на „Атака” подчерта, че политическият елит от 1989 г. насам е идейно вербуван от американците. Дават му се пари по линията на американската държава и службите и се прави пропаганда. С нея се внушава, че неолиберализмът е единственият път на развитие и няма друг и всичко, което носи печалба, трябвало да е в чужди ръце.

Всички тези вербувани са били бивши комсомолски и партийни секретари, завършили в Съветския съюз. Те и сега продължават да обясняват, че това е пътят – Западът, НАТО и никога Русия.

„Всички тези, които в момента създават военно напрежение и тикат света към трета световна война, имам предвид Вашингтон и Брюксел, продължават да бъдат представяни като безалтернативни. И какво направи „Атака”? Защо е толкова мразена? Защото каза, че има алтернатива. Защото каза, че България трябва да осмисли своя път. Достатъчно беше грабена, достатъчно беше криминализирана, бандитизирана и т. н. „Атака” го каза. Аз го казах, повтарях го и точно затова трябваше да се измисли формула, по която да бъда очернен, да бъда представен за неприемлив за българина, защото той не обича конфликти.“

Сидеров припомни президентските избори през 2006 г., когато е направена огромна манипулация, за да не спечели той изборите. Уплахата е голяма и социолозите не вадят изследвания, защото тогава „Атака” е втора политическа сила след БСП. И тогава е решено да се създаде партия, която да измести „Атака” и начело на нея да застане тогавашният главен секретар на МВР Бойко Борисов.

И когато „Атака” е с тенденция да мине БСП и да стане първа политическа сила, се създава ГЕРБ, а целта е да се измести и унищожи „Атака”.

През 2009 г. властта трябваше да бъде взета от „Атака”, но спечели ГЕРБ.

„Операция ГЕРБ беше наложена бързо, грубо, брутално и с мощната помощ на американски, израелски, турски служби. По този начин „Атака” беше прибрана в някакъв ъгъл, нека си стои там, нека си лае, само че нищо няма да минава от това, което те предлагат“, добави Сидеров.

„Българската политика през последните 10 години беше операция анти”Атака”. Защото това, с което аз излязох на политическата сцена, беше много заразително. То можеше да обърне съзнанието на българите и те изведнъж да осъзнаят, да се събудят от сън и да разберат, че са вкарани в една голяма измама.“ А измамата е евроатлантическите ценности. ЕС е лъжа и измама. НАТО е окупатор, а не сигурност, а колонизирането на България е най-големият геноцид.

Сидеров беше категоричен, че през първите 10 години на „Атака” непрекъснато е търсила верния път. „И верният път е България да бъде вярна на вярата си, на Православието. България да бъде достойна страна и народът й да се чувства добре, да бъде горд със себе си, с огромната си невероятна история и култура“, завърши коментара си Сидеров по случай рождения ден на „Атака”.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.