България без цензура

Ангел Славчев, ББЦ: Имаме заряд да променим държавата

„Зарядът, който върви след нас и зарядът, който ние имаме да променим управлението в грижа за хората е огромен, увери зам.-председателят на „България без цензура“ Ангел Славчев жителите на град Пещера, напълнили салона на местното читалище. Градът е поредна спирка от Националното турне за повишаване на самочувствието на българина, което ББЦ и коалиционните й партньори – ВМРО, ЗНС и „Движение Гергьовден“ стартираха заедно с певицата Деси Добрева и танцьорите на Нешка Робева.

Пред местните жители Славчев сподели думите, с които е бил посрещнат в града – възрастен мъж го е помолил коалицията да направи Национален отбор, който да спаси България. Да се изберат депутати и експерти както се избират състезатели в национален отбор – най-добрите, с които държавата разполага, за да има този отбор успехи. 

„Най-много ме боли за липсата на доверие у хората, констатира със съжаление зам.-председателят на ББЦ. „Навсякъде ни казват – и вие ни говорите както и другите преди вас. Как да ви убедя? За нас има само един начин – личният пример и делата ни. Време е да напишем национална стратегия за развитие на държавата поне за 20-30 години напред“, каза Славчев. 

Той добави, че тя трябва да се напише от хората и точно заради това формацията и коалиционните й партньори обикалят всеки ден, за да чуят проблемите и да им бъдат дадени идеи, които да залегнат в програмите.

Държавата ни се разпада, защото хората, които управляваха бяха нечестни и непочтени и не им пукаше какво ще се случи с народа, каза зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Ето защо, според него, трябва да се вземем в ръце. 

„Не трябва да забравяме, че имаме историческа мисия – тази държава сме длъжни да я запазим такава, каквато е била. А виждаме огромна стена от отчаяние, униние, липса на български дух. Заводи се строят, болници, училища и пътища ако има дух, ако има вяра, ако има знание как трябва да се направи „, каза той.

Пещера е градът на ген. Атила Зафиров – един от най-великите български пълководци, каза на свой ред зам.-председателят на „България без цензура“ Росен Петров. „Винаги съм се стремил да уча хората да обичат страната си. Мисля, че с нищо не сме по-лоши от другите. България е най-старата европейска държава, която никога не е променяла името си. Това по някакъв начин трябва да ни зарежда,“, каза още той. 

„Никой вече не вярва, защото държавата е нещо далечно и враждебно – отказва здравеопазване, отказва грижа, отказва помощ. Държавата ни се разпада, защото хората, които управляваха бяха нечестни и непочтени и не им пукаше какво ще се случи с народа. Ако така продължават нещата в рамките на следващите 20-30 години България ще се разпадне и ще изчезне“, констатира Джабмазки.

„Замислете се, сега всички си обявяват листите, а междувременно има и вече действащи евродепутати, ще ви попитам, кои са евродепутатите на ГЕРБ, те имат петима, да се сещате за името на някой от тях? Нас обаче всички ни познават, защото сме постоянно при хората“, отбеляза Крумова.

„Днес всички ние, представителите на Земеделския народен съюз имаме надежда, че нещата в България ще се променят, защото сме част от една уникална коалиция – миналото, традицията, земята, патриотизма, родолюбието и новото начало в лицето на ББЦ и младите хора, които последваха каузата й. Това е едно уникално съчетание“, каза Екатерина Каферинова от ЗНС. Тя е категорична, че кризата на духа може да се преодолее само с обединение.

В духа на българските традиции тази вече гостите бяха изненадани от своята публика. Те бяха посрещнати от домакините с подарък – по едно червено великденско яйце. Концертът в Пещера съвпада с Велики четвъртък, денят, в който според традицията се боядисват яйцата за предстоящия празник Великден.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.