България без цензура

България без цензура с призив: Българските политици да заклеймят арменския геноцид!

„България без цензура“ изрази съпричастност към семействата и близките на загиналите по време на умишлено извършения геноцид срещу арменското население от Османската империя по време на Първата световна война. С декларация от партията обявяват, че извинението на турския премиер Реджеп Ердоган е закъсняло и изразяват смущение от връзките му с партията на Касим Дал и Корман Исмаилов, която към момента е член на Реформаторския блок. 


ДЕКЛАРАЦИЯ


от ПП „България без цензура“

във връзка 99-ата годишнина от арменския холокост

Ние, представителите на ПП „България без цензура“ изразяваме съпричастността си към семействата и близките на загиналите по време на умишлено извършения геноцид срещу арменското население от Османската империя по време на Първата световна война. В навечерието на 100-годишнината от това престъпление срещу човечеството сме длъжни да поставим въпроса за политическата оценката и изводите, които биха послужили като урок за бъдещи подобни грешки.

Към момента на евразийския политически небосклон има неколцина лидери, които не само не заклеймяват арменския геноцид, но и извършват редица действия, с които застрашават редица човешки права и устоите на демокрацията. В този смисъл нашата оценка за извинението на турския министър-председател Реджеп Ердоган е, че дойде изключително късно и най-вероятно не е искрено. Изключително смущаващо е, че Ердоган е пряко обвързан с партията на Касим Дал и Корман Исмаилов, която към момента е член на Реформаторския блок. Според нас, ако тази формация получи политическа власт ще се появи реална опасност за груба външна намеса в българските национални интереси. Още повече, че въпросният Реформаторски блок участва в избори за представители в Европейския парламент, където все още има редица неизпълнени условия за членството на Република Турция. В този смисъл е основателно да се смята, че Реформаторският блок има за цел да служи като „Троянски кон“ на Турция в Европа. Този заговор в комбинация с етническия вот на ДПС би могъл да се превърне във взривоопасна смес срещу принципите на европейското семейство.

Призоваваме споменът за арменския холокост да се възприеме като чудовищно действие, от което трябва да се извлекат поуки и исторически смисъл. Призоваваме българските политически сили да застанат с ясна позиция, която да осъжда това престъпление. Призоваваме българските политици, които са се продали на чужди правителства незабавно да се оттеглят политическия живот в страната.

Поклон пред паметта на загиналите!

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.