България без цензура

Бившият кмет на Струмяни заряза БАСТА, пише стратегия на Бареков

Бившият кмет на община Струмяни Валентин Чиликов влезе в националния предизборен щаб на Николай Бареков, пише в. „Струма“. Преди това той смени няколко политически партии в центъра и в десния политически спектър. В неделя той с гордост разпространи снимка на щаба, правена в НДК, където е заедно с организационния секратар на Земеделски народен съюз Хранимир Генчев, Динко Мандов от Нова Загора и няколко младежи и девойки.

Чиликов дори вече участва в кръглата маса, организирана наскоро от Бареков по проблемите на социалната политика, където говори за ниските доходи на пенсионерите, недобрата данъчна политика, недобрата икономическа ситуация в страната и пасивността на социалната политика в последните години, когато управляваше ГЕРБ. 

Включването на Чиликов към щаба на „България без цензура“ стана, след като хората на Бареков се коалираха със Земеделски народен съюз, който е стара слабост на екскмета, ВМРО-БНД и движение н“Гергьовден“. 

Поредният политически завой бившият струмянишки управник направи само няколко седмици след като участва в учаредяването на пратия БАСТА заедно с още около 300, предимно бивши, членове на ГЕРБ от Принския край. Преди това – през 2011 г. Чиликов беше кандидат-кметът на ГЕРБ за община Струмяни, но не успя да изкара четвърти управленски мандат под знамето на Бойко БОрисов и загуби от настоящия градоначалник Емил Илиев. 

Политическата кариера на екскмета на Струмяни започна в далечната 19999 г., когато стана за пръв път градоначалник от квотата на земеделците в ОДС. Във визитката му пишеше, че е работил като инспектор по гражданска защита, в частна българо-гръцка фирма и като председател на Поземлената комисия в Струмяни. 

През 2003 г. Чиликов временно скъса с политиката и се кандидатира за независим кандидат-кмет. През 2007 г. бе издигнат за кмет от НДСВ и стана за трети път управник на Струмяни от коалиция, в която освен партията на царя бяха още ВМРО-БНД, ССД и ГЕРБ.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.