България без цензура

Фурор на Бареков във Враца – театърът се пръска по шевовете, мераклии остават навън

Над 2000 врачани посрещнаха Николай Бареков във Враца. Над 1200 успяха да влязат в препълнената зала, а още толкова останаха да чакат отвън, защото не успяха да влязат и да чуят лидера на ББЦ и партньорите му от коалицията с ВМРО, ЗНС и Гергьовден. Ако сме решили да успеем, да възстановим държавата, няма кой да ни спре. Няма да ни спрат на 25 май, каза лидерът на ББЦ в препълнения с хора театър във Враца. Залата не успя да побере всички желаещи да влязат, съжали той.

Ние сме работлив народ, който иска да успява, да учи. Ние сме хубав, трудолюбив народ, докаран до пропастта от развилнялата се политическа пасмина. Прокобата на Борисов, че сме лош материал, ще се окаже голяма лъжа, подчерта лидерът на ББЦ.

Не слушайте какво говорят по телевизиите. Новата партия ще бъде първа, ние ще спечелим европейските избори, увери Бареков. И попита: „Кой може да ни бие? Станишев го е страх, бяга. Току-що видях снимка от агитацията на ГЕРБ във Видин – събрали са се 20 човека. За тези хора няма кой да гласува. Ще се купят гласове, това е ясно – ББЦ, ВМРО, Гергьовден и земеделците пари за купени гласове нямат. Единствените сме, които няма да се изкушат да омърсяват вота“, каза той.

Искам българите да очертаят дневния ред на нацията. За мен е чест да виждам такова море от хора, които искат България да я бъде, допълни Бареков, въодушевен от многото желаещи да чуят посланията му.

Лидерът на ББЦ зададе въпроса: „Има ли още някой, който да се страхува от тази напаст от хлебарки – ГЕРБ?“, а залата му отговори единодушно „не“. „Има ли някой, който иска най-омразната ДПС да остане във властта?“, попита пак Бареков и последва същият отговор. „Гласовете за нас на 25 май ще бъдат гласове и против ДПС. Някой трябваше да каже истината за тази пасмина. Те не са виновни, че са турци, а за това, че превърнаха ДПС в турска партия“, заключи той. „Искате ли в България да има правителство – без БСП, ГЕРБ, ДПС – с нова партия и нов министър-председател?“, продължи с въпросите Бареков, на което залата отговори „да“. „Ще го получите. Българите заслужаваме повече. Но нашият слоган има продължение – „не само заслужаваме повече, но и ще си го вземем, и ще е за нас“.

„Обръщам се към всички български патриоти, които през последните години с право гласуваха за партия „Атака“. След последните изпълнения по барове, използването на забранени вещества, нека патриотите да не се притесняват – да са спокойни и да дадат своя патриотичен вот за новата патриотична формация – да гласуват за Росен Петров, Каракачанов, Джамбазки и нескромно ще кажа – да гласуват за Николай Бареков“, призова той.

За мен е чест да бъда в града на Св. Софроний Врачански и на 35-ти врачански полк, обърна се зам.-председателят на ББЦ Росен Петров към врачани. „През последните години много лешояди накацаха във Враца – турски, червени, герберски и опоскаха всичко. На 25 май накажете този алчен политически елит, накажете тези лешояди, защото ние българите заслужаваме повече“, призова той.

Проф. Мирослава Кортенска, която е 12-та в листата на коалицията за евроизборите, разказа, че преди повече от 70 години нейният баща проф. Кортенски е дошъл във Враца, за да основе театъра. „Искаме да създадем нов хоризонт за младите, за региона и за мен ще е чест да преподавам в университет тук. Ние сме тук не само за избори. Искаме да спечелим вашето доверие и знайте, че ще се върнем в този регион и на всяка цена ще го променим“, подчерта тя.

Само като видите как плюят срещу Бареков и какъв огън и жупел сипят срещу нашата коалиция, това може да ви говори само – че сме на прав път, каза на свой ред лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той подчерта, че евродепутатите на коалицията ще се борят за всеки евроцент, който могат да вкарат в българската икономика, ще се борят да защитават икономическите интереси на страната. „Ние трябва да лобираме за България“, отсече той.

По-рано лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков заедно с водача на воеводите Красимир Каракачанов, зам.-председателя на ЗНС Явор Хайтов и зам.-председателя на ББЦ Росен Петров поднесоха цветя пред паметника на Христо Ботев във Враца. „Нашата формация е тази, която иска да обедини българския народ. Българският патриотизъм и национализъм има нужда от една формация, която да го напълни със смисъл“, обобщи Бареков.

Над 4000 човека се включиха по-рано в шествието на ББЦ. Предвождани от Бареков и коалиционните партньори, симпатизанти на коалицията развяваха партийните знамена. Шествието премина през централните улици на града до паметника на Христо Ботев, откъдето се отправи към градския театър.

Покажи още

1 коментар

  1. Без да съм привърженик на определена партия към този момент ще кажа, че ме редва фактът, че хората в най-бедния регион в цяла Европа са напълнили тази зала. В случая заслугата е на Бареков и неговия екип, че по някакъв начин са мотивирали тези наистина забравени наши съграждани да бъдат активни, да питат и да правят предложения. Това е добър знак – когато хората отново имат надежда за нещо различно. Със сигурност вече няма никой да повярва в месията и, слава Богу, но е важно да повярват, че има светлинка за бъдещето им. Ето това, ако наистина е успял да направи някой политик при една толкова обезверена нация, значи си е струвало. Бих искала да поздравя всички врачани за това, че търсят изход от трудната ситуация. Вярата е нашето бъдеще!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.