Български демократичен център

Ивайло Христов, кандидат-кмет на Враца от БДЦ: Най-важният проблем остава безработицата

„За Враца най-важният проблем остава безработицата – посочи кандидата за кметския стол в града от БДЦ Ивайло Христов на среща със симпатизанти. Около 18% от работоспособното население е безработно, като в последните няколко години съществува тенденция на нарастване на броя на безработните.

Особено остро стои въпросът при жените и младите хора до 29 години, като голяма част от тях са трайно безработни и напускат общината, търсейки препитание другаде, което пък усложнява демографските показатели. Ето защо е необходимо прилагането на редица неотложни мерки, заложени в програмата ми за управление за следващите 4 години“, заяви Ивайло Христов.

Една от първите мерки, които предлага Христов е развитие на малките и средни предприятия, чрез поощряване, при откриване на нови работни места (като данъчни облекчения) и активно използване на механизмите за европейско и национално финансиране. Нужно е оптимизиране работата и на общинските дружества, разкриване на работни места в тях и превръщането им в един от основните работодатели на общината.

Според кандидата на БДЦ е необходимо изработването на нов градоустройствен план, чрез който да се урегулира строителството в града, зоните за отдих и спорт, както и зоните за паркиране и създаване на предприятие за градска мобилност. Общината може да насочи своите усилия към прилагане на енергийна ефективност, която да включва подмяна на електрическото осветление с енергоспестяващо, както и мерки за енергийна ефективност на общински, административни и жилищни сгради. „Общината ще поеме водеща роля в развитието на традиционно силните спортове за общината, донесли славата на Враца и акцент върху развитието на масовия и младежки спорт“, беше категоричен Христов. За тази цел той ще се стреми в своя мандат като кмет да изгради многофункционален спортен комплекс „Христо Ботев” със зала „Арена Враца” – 5 000 места, стадион, тренировъчни игрища, открити и закрити плувни басейни и лекоатлетически писти, хотел, тенис кортове и зони за отдих и развлечение.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.