България без цензура

Календерска даде своите идеи за това как могат да се облекчат софиянци по време на ремонтните дейности

Проблемите на София са тези, за които управляващите не говорят. Това са проблеми, които не са намерили решение вече 25 години – времето, в коeто на власт е моделът „Софиянски- Борисов-Фандъкова“. Това заяви кандидатът на ПП „България без цензура“ за кмет на София Мария Календерска, която е с Бюлетина №9 по време на битката за София на живо по телевизия Евроком.

Календерска сподели и своята лична мотивация да влезне в битката за столичен градоначалник.“Аз съм издигната от ПП „България без цензура“, която има огромен дълг към 500 000 избиратели, които излъчиха цяла парламентарна група, но тя беше разграбена от партийните и олигархични структури“, категорично заяви тя, решена да изкупи греховете на предателите.

Тя коментира, че увеличаването на бюджета на София е цели 3 пъти за 10 години в София, но въпреки това животът в столицата не се подобрил. “Бюджетът по времето на този крадлив модел Софиянски – Антоан Николов беше 500 млн.лв., а сега е 1, 5 млрд. Освен това в София дойдоха не малко европейски средства“, каза Календерска като реторично попита: Това означава ли, че живеем 3 пъти по-добре?

„Проблемът в инфраструктурата на София не е, че не се инвестира , напротив тук се харчат безобразно много пари, а в това че се харчат за „наши“ фирми, такива близки до управляващите, за които има изключително завишен контрол“, заяви още тя като обясни, че критериите за вход т.е да спечелиш общинска поръчка са огромни и на тях отговарят само няколко фирми в цялата страна. „За изхода при нарушение и неизпълнение на критериите глобите са минимални“, допълни тя.

Календерска даде своите идеи за това как могат да се облекчат софиянци по време на ремонтните дейности, които се извършват в столицата „Във всички следващи договори за обществени поръчки за извършване на ремонти да има задължение към фирмите да работят в цялата светла част т.е на две смени, което означава, че ремонтът ще приключи два пъти по-бързо“, призова кандидатът за кмет.

Тя се обърна към настоящия кмет Йорданка Фандъкова като и предложи своята рационална идея, а именно да се въведат черни точки при некоректно изпълнение на общинската поръчка като обяви, че в момента има фирми, които дори и да завършат зле работа си по обществени поръчки, те отново печелят следващ конкурс, поради липсата на санкции и поради завишените критерии, които единици успяват да ги покрият.

„Моята цел като една жена в този Общински съвет е както домакинята разпределя своя семеен бюджет по приоритети, така да разпределя бюджета на София, но с приоритет не дупките, а хората“, категорична бе Календерска, която водещия определи като Желязната лейди.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.