България без цензура

Мария Календерска: Общината да спре да харчи милиони само за колите и да помисли за хората

Крайно време е Столична община да престане да харчи милиони левове само за удобство на колите, а да помисли най-сетне за хората. За това призова кандидатът на ББЦ за кмет на София Мария Календерска на големия дебат за столицата в предаването „Референдум“ по БНТ. Единствена тя от всички участници – кандидат-кметове на парламентарно представените партии постави въпроса за удобството на пешеходците – тема, която подхванаха след нея и опонентите й.

„За да намалим колите в центъра на София трябва да дадем алтернатива на софиянци. Но в момента градският транспорт не е сложен в приоритетите на общинската управа“, зави Календерска.

„Правят се скъпи инфраструктурни проекти, за които се харчат огромни суми. Над 25 милиона са похарчени за удобството на автомобилите, но не и за хората“, каза Календерска. Тя обори Йорданка Фандъкова за усилията на общината за облекчаване на движението като посочи като пример кръстовището на бул. „България“ и „Гешов“, което сега ще се прави с кръгово, но само колите ще се извадят на повърхността, под нея ще остане градския транспорт. Като проблем за хората Календерска посочи и липсата на козирки на спирките, заради което хората са принудени да ползват колите си. „Преди увеличаване на мотрисите, да помислим за комфорта на хората. Какво коства и въвеждането на интегрирания билет за градския транспорт – само административен капацитет“, посочи тя.

Календерска посочи, че като своя победа на вота приема разчупване на на хегемонията на ГЕРБ, която управлява София и инвестиране не в дупките, а в хората.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.