България без цензура

Митко Георгиев, кандидат-кмет на район „Надежда“ от ББЦ: Ще ремонтирам вътрешнокварталните пътища и ще сложа осветление навсякъде

Митко Георгиев е кандидат на „България без цензура“ за кмет на район „Надежда“. Георгиев е на 52 години, завършил е Военната академия, инженер е. Има квалификация и по международно право и външна търговия. Преминал е през цялата йерархия в армията, а след нея работи в частния сектор. „България без цензура“, Мария Календерска и Митко Георгиев са с номер 9 в бюлетината за София.

– С какво „Надежда“ е длъжник към жителите на квартала?
– Най-вече с разбитите пътища. Това е един от големите проблеми на района. Слизаш от метрото и попадаш в ада на разбитите улици. Позакърпиха се малко дупки и дотам се спря. Трябва да се обърне внимание на второстепенните улици, не само на булевардите, на „Ломско шосе“. Хората ги ползват всеки ден, чупят колите си по тях. Няма канализация в с. Требич, което се води към район „Надежда“, а все пак София е европейска столица в 21-ви век.

– Кое е първото нещо, което ще направите, ако бъдете избран за районен кмет?
– Ще ремонтирам вътрешнокварталните пътища и ще сложа осветление навсякъде. Сега има улици, които са в абсолютна тъма, съкварталците ми се страхуват да минават по тях. Това прави рисков пътя до дома и е предпоставка за извършване на престъпления.

– Как смятате да спечелите доверието на избирателите?
– Аз влизам в предизборната битка с името и репутацията си. Хората ме познават и знаят, че не обръщам гръб на никого. Няма да прекъсна връзката си с тях, дори и ако стана кмет. За важните решения трябват общи усилия.

– Защо избрахте „България без цензура“?
– Защото се разочаровах от другите партии. Разочарован съм и от всичко, което става в страната. Най-вече от лошия подбор на управленски кадри, на хората, които трябва да управляват България. ББЦ е нова партия, носи новото начало, желанието за промяна.

– Как виждате бъдещето на София?
– Ще ми се да има ново управление. Години наред столицата се управлява по един и същ начин и се вижда колко не е добър този начин в момента, в който се излезе от центъра и се тръгне към кварталите. Досега се работи кампанийно, на парче. Затова залагаме на нашия кандидат за кмет на София Мария Календерска, защото е млада, перспективна, амбициозна и с много добри идеи за развитие на столицата. А бъдещето на София го виждам с една стратегия за развитие, която да не влияе от това кой е на власт и от коя партия е кметът, а всеки нов управник само да надгражда тази стратегия и да има ясна визия каква трябва да бъде столицата ни след 20 или 30 години. Време е за принципно управление, което да не зависи от партийни назначения, а от подбор на компетентни хора.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.