България без цензура

Николай Бареков: Дейвид Камерън изпраща най-ключовите си политици в Европейския парламент на крака при „България без цензура“

Дейвид Камерън изпраща най-ключовите си политици в Европейския парламент на крака при „България без цензура“. Това съобщи лидерът на партията Николай Бареков пред радио К-2. След часове у нас пристигат Мартин Каланан, председател на групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП и главният секретар на групата Франк Барет. Двамата идват за лична среща с мен и екипа на ББЦ, уточни Бареков. Той каза, че една от темите, които ще дискутират ще е на колко писти трябва да се развива Европа.

„Ако продължава днешната тенденция, въведена от сегашните леви и десни в Европа, пистите ще си останат три – по първата тичат Германия и Великобритания, във втората Румъния, Хърватия и още две-три страни, а на третата сме ние, слабакът на Европа“, обясни той. Бареков е категоричен, че от новите формации в бъдещия Европарламент, сред които ще бъде и „България без цензура“, ще зависи какво от тук нататък ще се случи с ЕС. „Европа сама трябва да реши каква да бъде – федерация с еднакво богати граждани или такава Европа, в която има гаврошовци по гетата, каквато е България“, посочи Бареков.

Аз като нов лидер предлагам нова социална програма за България, в която бюджетният дефицит на страната да бъде засилен, каза още Бареков. Той не приема факта, че по ниско ниво на бюджетен дефицит страната ни е на второ място в Европа,а в социалната сфера нямаме никакви инвестиции. „Това означава, че страната ни не харчи пари за социални дейности“, констатира Бареков и попита при това положение как се чувстват българските граждани, които вземат по 120 лева или майките, които нямат детски надбавки? В същото време г-н Борисов похарчи около 100 бона за Великденска разходка и то в Арабския свят. Това е цинизъм, отсече лидерът на ББЦ. Бареков коментира, че те са били само, за да се изфука лидерът на ГЕРБ със снимките, които се появиха по медиите. Посочи, че Борисов не е имал значими срещи, защото не е разговарял с влиятелни хора от Арабския свят, а с „двадесетата братовчедка на емира“, от която нищо не зависи. Гарантирам, че Борисов никога повече няма да се върне на власт, отсече Бареков.

„Основната битка на изборите през май ще е ББЦ срещу всички други. Залогът за БСП и ГЕРБ за вота е голям, защото трябва да поделят кокала. ББЦ е единствената партия извън статуквото и има възможност да изненада останалите с предизвикване на предсрочни избори и ново правителство с нов вид политика. Ние сме социални, либерални, ние имаме програма. Другите нямат, а разчитат само на лошо скроен пиар по медиите“, коментира лидерът на „България без цензура“. Той обясни и идеята си за връщане на наименованието Народна Република България. „БСП сами се отказаха от това име. Искаха с махането на народа като символ да му стане ясно, че няма народност и че мафията ще взема решенията и ще управлява. Името Народна е солидарен символ, който показва, че правителството винаги е избирано от народа и трябва да работи за него, а не за собствения си джоб“, каза Бареков.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.