България без цензура

Николай Бареков обеща повече жени във властта

Николай Бареков обеща повече жени във властта, когато поеме управлението на държавата. Това лидерът на ББЦ каза на форума на най-голямата женска организация у нас, Евромайки, който се провежда във Велико Търново под надслова „Българското семейство заслужава повече“. „Използвам пълната зала да ви обещая, че както в европейската ни листа майките превъзхождат мъжете и са най-компетентните, най-умните и знаещи езици жени, така ще бъде и в нашата парламентарна група, и в нашето правителство.

Жените ще бъдат 50 плюс. Симеон Дянков по наше време няма да има. Бъдещият министър на финансите, на икономиката и на социалната политика е в тази зала. Изборът за номер 28 е глас за България, за майките и против тези, които бяха най-големите врагове на българския народ, предизвика аплодисментите на пълната зала Бареков.

„Патриот е не онзи, който си слага знамето на балкона, а този, който не краде от децата, майките, от хората с увреждания, от учениците и пенсионерите. Когато ние управляваме България, ще даваме по 350 лв. за второ дете, обеща Бареков. Той изтъкна, че е важно и отговорното родителство, затова майките трябва да имат поне средно образование.

Бареков обяви, че е сложил тениска с лика на Христо Ботев, „не само защото е оставил името си в българската и световна история, но и заради стихотворението „Майце си“, в което поставя майка си над всичко – над любимата, над себе си и само родината над нея. Лидерът на ББЦ изтъкна, че днес, без да има турско робство, България е загубила 2,5 млн. млади българи, избягали от родината заради мизерията. „Единственият вариант да спасим нашето Отечество, е вие, майките, да бъдете подкрепени от българската държава. Майката трябва да е над всичко, за да спаси родината си. Тя трябва да ражда, да си гледа децата, а за да го направи, трябва да живее по европейски стандарт“, заяви Бареков пред пълната зала във Велико Търново.

Бареков сподели, че няма да забрави онова, което е видял в село Долни Цибър, Ломско, където върлува туберкулоза. „Там деца живеят като в най-изостаналите държави в Африка. Там Фидосова им е обещала канализация, но вместо това им е докарала туберкулоза. Тази жена сега иска да отиде в Европа. Това е цинизъм. Време е майките да вземете сопите, срещу майките нищо не може да устои. Моля ви, не изоставяйте родината си. България е оцелявала винаги заради жените си. Българската майка най-добре знае кое е най-доброто за нейното дете“, обърна се емоционално Бареков към Евромайките.

Той коментира гнусните атаки на ГЕРБ и ДПС срещу ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден като резултат от това, че политиците на статуквото вече
усещат края си. „Излезе Борисов днес и каза – Бареков говори за популизъм, това е най-често срещаното обвинение днес към ББЦ. Популизъм е да говориш, че строиш магистрали, естакади и метро, но нито един от вас днес не е дошъл до Велико Търново по магистрала, напомни за лъжите на предишните и сегашните управляващи Бареков. Той гарантира, че още в първата година на управлението на ББЦ и коалиция здравеопазването и лекарствата за децата и за пенсионерите ще са безплатни.

Бареков отхвърли упреците, че няма пари за това. „Тази мярка е обезпечена. Лекарствата за децата, а и за възрастните хора биха стрували не повече от 100 млн. лв.“, каза лидерът на ББЦ и направи сравнението: „Дянков прибра 1,6 млрд. от Здравната каса, прехвърли ги в бюджета и после за магистрали, т.е. откраднаха ги с Борисов – тези пари обезпечават за 20 години лекарствата за децата. Сега Дянков преподава морал. На кого преподаваш морал?“, възмути се Бареков и се зарече, че в неговото правителство няма да има втори Дянков.

След участието си във форума на Евромайките, Николай Бареков ще гостува на Мартин Карбовски по TV7 от 17,30 часа тази вечер.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.