България без цензура

Николай Бареков: Очаквам депутати от левицата да подкрепят „Чисти ръце“

В Кюстендил пролетта е дошла, дано да дойде и в българския парламент. Това каза пред журналисти лидерът на „България без цензура” Николай Бареков, който е гост на тържествата по повод празника „Кюстендилска пролет”. „Дръпнаха загражденията пред Парламента, което може да го отдадем на някакъв пролетен дух, който завладява центъра на София. За мен истинската пролет ще бъде на 25 май, когато залогът е много голям”, каза още той.

Относно законопроектa за „чисти ръце” Николай Бареков заяви, че очаква в рамките на днешния ден депутати от левицата – от „по-младата част”, да подкрепят този законопроект. „Аз лично съм се занимавал с убеждаването на Страхил Ангелов и на Георги Кадиев. И двамата са млади, читави, вярвам им. Аз смятам, че няма от какво да се притесняват, за да подкрепят този законопроект. Разговарях и с Волен Сидеров, председател на „Атака”. Той каза, че с голям интерес ще прочетат законопроекта и нямат никакъв проблем в морален и в политически план да го подкрепят”, допълни Бареков. 

Лидерът на „България без цензура“ посочи, че не иска да има авторство на този законопроект. Той бил писан от юристите на партията, работен е на няколко кръгли маси с участието на политически сили като ВМРО и „Земеделски народен съюз”, но всъщност бил на българския народ. „Ние не искаме да се поставяме в позицията на някакви съдници. Нека българският парламент сам да покаже, че има политическа воля, че има възможността да се раздели на мафия и на граждани. Нямам претенции също и към авторството на тази реплика. Който иска да бъде гражданин, да подкрепи законопроекта за „чисти ръце”, който не го подкрепи се поставя в позицията на мафия”, допълни Николай Бареков. 

Според него, политиката има нужда от едно пречистване, за едно пролетно прочистване в политиката. „Големият акт срещу нас от снощи от г-н Борисов за тази ЦИК. Това, което става в Парламента е срамно. Сделките, които се въртят между ДПС, БСП, ГЕРБ и Плевнелиев, са недостойни и отвращават българския народ от политиката. Ние нямаме нито един представител, нито в ЦИК, нито в РИК, нито в СИК. Нямаме никакви претенции, най-голямата извънпарламентарна формация сме, недостойно е да бъдем замесвани в този скандал. Ние предупреждаваме тези партии в Парламента, че правят сметките си без кръчмар”, заяви Николай Бареков. 

Той посочи, че „България без цензура” иска честни избори. „Смятаме, че ще ги бием и без нито един човек в ЦИК, но за сметка на това ние ще разположим наши наблюдатели и застъпници по всички секции. Ще мобилизираме напълно членската маса на нашата партия”, допълни Николай Бареков. До изборите партията ще има членска маса около 30 000 души. Утре „България без цензура” ще подпише споразумение с „Гергьовден”. „Ще намерим и достойно място и на гергьовденци в нашите европейски избори, най-вероятно Дилов ще помогне в европейските избори със своята кандидатура”, допълни Николай Бареков.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.