БСП

Сергей Станишев: Постъпката на Плевенелиев е провокативна и координирана с ГЕРБ

Сергей Станишев коментира в кулоарите на парламента действията на президента Росен Плевнелиев от вчера. Той категорично заяви, че това е една тежка политическа грешка на Росен Певнелиев и я определи като провокация от негова страна, която е координирана с ГЕРБ. „Президента доказа за пореден път, че обслужва интересите на една единствена политическа сила ГЕРБ, каза Станишев.

По думите му, държавния глава нарушава парламентаризма, закона и Конституцията в страната. „Въпреки че той беше отправил апел към НС, преди дебатите да са приключили той назначи членове на ЦИК. Трябва да отмени своя указ, заяви соцлидерът. 

Станишев съобщи, че му предстои среща с председателя на българите в Украйна и след това отново БСП ще даде брифинг, за да се види как живеят сънародниците ни в Украйна, които по официални данни са 250 000, а по неофициални – доста повече. 

Лидерът на БСП коментира и замесването на името на брат му във връзка с казуса „Карадере“. „За пореден път семейство ми се замесва без да има каквато и да е вина. Препоръчват на брат си да съди всички, които замесват името му в тези клевети, защото това са откровени лъжи“, каза той. 

Лична кауза на Станишев и на цялата Коалиция е опазването на природните забележителности и ще се изиска от МС да не се допуска презастрояване, нито в Странджа, нито по българското Черноморие, стана ясно още на трибунката. Относно изказването му преди дни за Кърджали, Станишев заяви, че се преиначават думите му. Той напомни, че преди него и президента е направил подобно изказване.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.