България без цензура

Николай Бареков посочи защо Бойко Борисов се провалил на срещата със синдикатите и работодателите

Който гласува за Борисов на 5 октомври, го получава в комплект с Лютви Местан. Това обяви лидерът на „България без цензура“ и евродепутат Николай Бареков, съобщи пресцентърът на ББЦ. Според него двамата са се разбрали да започнат заедно ново управление на чисто.“ Това става ясно от договорките между Борисов и Местан за разширяване на бюджетния дефицит в здравната система и допълнително наливане на средства в НЗОК. По времето на Борисов бяха присвоени неправомерно и незаконно парите от осигуровките на българите.

Питам се тук къде е прокуратурата? Всички, които се осигуряваме бяхме натрупали 1,7 млрд. лв., които Симеон Дянков прехвърли в бюджетния резерв. Те бяха дадени за магистрали, които така и не бяха построени, а бяха откраднати за комисионни и рушвети“, мотивира се лидерът на ББЦ. Така, според него, в Здравната каска се е отворил дефицит от 400 млн. лв. а сделката между ДПС и ГЕРБ е очевидна – да се покрие дефицита в касата за сметка на бюджетния дефицит и следващото управление, което се готви да е между ГЕРБ и ДПС да излезе на чисто.

Според него не е логично директори на здравни заведения, които натрупаха 100 млн. лв. дългове в болниците, сега да са част от здравния екип на Борисов и той да се готви да ги прави здравни министри, дори такива лица като бившата здравна министърка Десислава Атанасова.

„Дните на този парламент са преброени. Дано здравият разум вземе връх и тези срамни сделки спрат“, каза Бареков. Провал. Така лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков определи разговорите между синдикати, работодатели и ръководството на ГЕРБ, които се водиха днес на обед в Народното събрание. „Борисов чу от тях истината за своето управление, а именно, че то бе пълен провал в социално-икономическата сфера. Той докара Дянков у нас, въпреки, че хората не бяха гласували за Дянков.Така Борисов бе обвинен и то с право, че е част от разрушената държавност и банковата истерия, която за малко да бутне финансовата система“, каза Бареков.

„Борисов не е единственият виновник. Виновни са и БСП, и ДПС, и „Атака“. Политиката на Борисов бе продължена и доведена до съвършенство от Местан, Орешарски и другите“, доразви тезата си Бареков.

„България без цензура“ ще има сериозно присъствие в следващия парламент и ще направи невъзможни едноличните решения в него, зарече се лидерът на ББЦ. Той съобщи, че до една седмица ще организира двустранни срещи с бизнеса и синдикатите, на които да обсъдят приоритетите за развитие на държавата. Бареков обяви, че е готов да подпише предизборно споразумение за тези приоритети, а след това и следизборно за тяхното изпълнение.

Покажи още

6 коментара

  1. Е как няма … те дПС и Бойко си играят, нищо ви разправя Боко как няма нищо общо.

  2. всичко е подготвено отдавна. Да не забравяме,че Доган го направи генерал-значи ще му е задължен до живот

  3. По-добре Бойко, отколкото Бареков. Управлението на Бойко може и да не е било на 100% успешно, но поне по негово време се направиха доста неща. Никой не е съвършен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.