България без цензура

Николай Бареков празнува с първия си кмет

Николай Бареков лично ще поздрави за победата подкрепения от „България бе цензура“ кмет Петър Теофилов и ще открие офис на партията в село Богданов дол от 16.30 часа на Центъра на селото. Както БЛИЦ вече писа, в неделя Теофилов спечели балотаж с кандидата на БСП, превръщайки се в първия кмет на новата политическа сила. Празненствата за победата ще се прехвърлят на музикалната сцена.

От 18.30 часа в Дупница Николай Бареков, Красимир Каракачанов, Румен Йончев и други представители на „България без цензура“ ще се срещнат със симпатизанти по време на спектакъла „Площадът“, който е част от турнето за повдигане на националното самочувствие на партията. 

В същото време Бареков разпространи изявление по повод публикуваното от вестник „Сега“ разследване със заглавие „Колко чисти са ръцете на Николай Бареков, че да иска операция „Чисти ръце“?

Ето го и коментара в автентичния му вид:

Относно „разтърсващите“ разкрития, които в-к „Сега“ прави в днешния си брой, съм длъжен да изясня, че въпросите, които поставяте, отдавна са получили отговори в публичното пространство, а и в НАП. Съветвам ви, когато правите опити за журналистически разследвания, да проследявате целия обем от информация. В противен случай излиза, че с материалите си се опитвате да клеветите и да внушавате твърдения с невярно съдържание. Очевидно е, че целта на мероприятието е един малотиражен вестник да бъде цитиран от „топ водещите“ на сутрешните блокове на две от националните телевизии.

Напомням, че информацията за всички питания на в-к „Сега“ е обществено достъпна, в това число и финансовите отчети на дружествата, които се споменават. Освен това, многократно в различни медии е отговаряно на въпросите относно произхода на доходите ми, размерa на даренията и периодa, за който съм заплатил данъците си.

След като отговорите на посочените въпроси са дадени, една друга загадка витае в пространството – каква е целта на това „разследване“ на страниците на в-к „Сега“? Дали собственикът на вестника – монополистът Сашо Дончев не чувства заплаха за интересите си в бизнеса с газ? Дали законът за „Чисти ръце“ няма да засегне политици и администратори, които десетилетия наред са покровителствали монопола върху разпространението на газ за битови нужди в България? Дали подобни журналистически атаки не са отмъщение на червената олигархия, която се страхува от нарастващото влияние на „България без цензура“? Надявам се със същия устрем в-к „Сега“ да разследва и харченето на държавни средства като партийните субсидии на ГЕРБ и ДБГ, за да докаже своята обективност.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.