България без цензура

Николай Бареков: Проклет да съм, ако продам „България без цензура“ на Доган

Заклевам се да бъда проклет, ако продам „България без цензура“ на Ахмед Доган. Това каза лидерът на партията и водач на евролистата на коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден пред препълнената зала на Драматичния театър във Видин по време на срещата, част от предизборната кампания на под наслов „Българите заслужаваме повече“. Той закри символично предизборната кампания в Северозападна България, която обиколи през последната седмица и празничните дни.

Народен представител не може да бъде професия, това е призвание, каза още Бареков пред видинчани. Той се възмути, че депутатите ни взимат по 5 хил. лв., а не могат цял месец да съберат кворум. В същото време държавата им плаща режийните, храната и транспорта. Те са позор за народа си, отсече Бареков. ДПС, БСП и ГЕРБ са едно и също, обобщи той.

ББЦ заедно с нашите съюзници е единствената формация с нов лидер, с програма, с цели и единствената, която е алтернатива на партиите в парламента. „Срещу мен са партиите на статуквото – ГЕРБ, БСП, ДПС, които си имат патерици. Тези партии са моите опоненти. Искам на 25 май вашият глас, за да предизвикам предсрочни парламентарни избори и да ги сваля
завинаги от власт. Избирайки нас на евроизборите с цел предсрочни парламентарни избори, вие ще получите ново правителство с нов лидер в мое лице. Аз съм готов“, заяви лидерът на ББЦ.

Въпреки цялата фалшификация, която се готви за вота на 25 май, пак имаме шанс да излезем победители, а случи ли се това, само гледайте какво ще ги направя. Страхуват се от нас, страхуват се от мен, защото вие стоите зад мен, обърна се Бареков към видинчани. Той ги призова да не си продават гласа.

Бареков зададе четири въпроса към пълната зала, като обясни, че това неговата бърза социология. „Искаме ли предсрочни парламентарни избори?“, „Искаме ли ново правителство?“, „Искате ли ББЦ на власт?“, „Искате ли Бойко Борисов в затвора?“, обърна се лидерът на ББЦ към видинчани. Залата изригна с единодушно „да“ на всичките му въпроси, а той коментира
шеговито: „В бойна форма сме“. В залата бе и ходжата на Долни Цибър, който следва ББЦ и коалиция навсякъде в обиколката из региона.

Във Видин закриваме кампанията за Северозападна България на първите избори, в които участва най-новата партия, съобщи Бареков. „Тук прекарах празниците в продължение на 1 седмица, посетих много села, не остана по-голямо село, в което да не бях. Седем години сме в ЕС, а градът обезлюдява, Северозападна България тъне в разруха. Виновни за това са политиците – Иван Костов, Лютви Метан, Ахмед Доган, Сергей Станишев, Бойко Борисов, посочи Бареков и отстъпи микрофона на младата евродепутатка от региона Десислава Тодорова, която е девета в евролистата на коалицията.

Аз съм едно момиче, която се бори за хляба на Северозапада, каза Тодорова. Като представител на най-бедния регион в ЕС, ще настоявам за специална програма, насочена само за нашия район, но тя да бъде изготвена след допитване до нас, местните хора, а не хората от София и Брюксел да решават вместо нас, посочи Тодорова. Съгражданката й Мая Методиева, която е 11-та в евролистата на коалицията, благодари на Николай Бареков и на „Евромайки“ за това, че са повярвали в нея, макар да е млада и да е от ромски произход – от местния кв. „Нов път“. Методиева изтнкна, че само ББЦ е издигнала двама кандидати от Видинския край – и двете са жени. Младата ромка разказа, че работи от 16-годишна, а родителите й са в чужбина. „България без цензура“ наистина мисли за
ромите, подчерта тя. Не се съмнявайте, че ББЦ е част от вас, това е партията на народа. Подкрепете ни на 25 май, за да може не само моята майка, но и вашите родили и деца да се върнат в България“, призова тя.

Ангел Славчев прочете писмо, изпратено до него от българските пенсионери. Възрастните хора пишат, че те отдавна са се убедили –
политиците са глухи за проблемите им. „Бареков, Славчев, Петров са вашите хора, защото българските пенсионери не само ще участват в сформирането на политиките на България и на европейско ниво, но наша задача е да ви върнем и достойнството“, каза зам.-председателят на ББЦ.

Славчев съобщи, че утре в Народното събрание ще бъде внесен законопроект, който отрязва пипалата на частните съдебни изпълнители и поставя начало на нови взаимоотношения между тях и клиентите им. „Ние ще продължим срещите с бизнеса, с хората, за да знаем какъв е проблемът, какви са техните нужди, за да можем да ги разрешим. Поемете този риск“, призова зам.-председателят на ББЦ Рада Коджабашева.

Нешка Робева се обърна към хората да дадат доверието си на младите около Бареков: „ББЦ се опитва да подаде ръка, да обедини един народ. Тези млади хора, като Деси, Мая, Рада имат нужда от доверие. Нека им го дадем, призова златната ни треньорка. Не бива да разрешаваме да ни разделят и манипулират, само защото на някои политици им е удобно, подчерта Робева.

Преди срещата си със симпатизанти в театъра, лидерът на ББЦ и зам.-председателите на партията Рада Коджабашева и Ангел Славчев бяха посрещнати от стотици жители на града и от Видинския духов оркестър в началото на градската градина. Хората се струпаха около Бареков да го поздравят и да му пожелаят успех на евроизборите, а ученици се снимаха с него.

Покажи още

1 коментар

  1. Доган е много спорна фигура и всеки, забъркал се с него има неприятности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.