НФСБ

Слави Бинев: Българските институции продължават да бездействат

С писмо до европейските институции и българското правителство Слави Бинев призова институциите в България да изпълняват задълженията си към гражданите на страната ни. Бинев сигнализира за частен случай на посегателство върху имуществото на Антон Парашкевов от  Банкя: „Като представител на НФСБ в ЕП ежедневно получавам десетки сигнали от граждани, които не намират подкрепа и нужната помощ от българските институции. Случаят, за който сигнализирам, е фрапантен и покъртителен.

За съжаление той онагледява напълно ситуацията в държавата ни, пропита от корупция, беззаконие и абдикация на държавата от всички нейни задължения. През 21-ви век в страна-членка на ЕС граждани нямат никаква защита на тяхната собственост, имущество и дори здраве и живот“.

Сигналът на гражданина е свързан с междусъседски спор, за който многократно са уведомявани полицията и прокуратурата. Стига се до закани за унищожение, убийства, палежи и рушене на чуждата собственост, а българските институции бездействат, което провокира евродепутатът да сериза европейските нституции за проблема. 

„Потресаващото е, че за всичко случващо се Парашкевов има свидетели, записи от камери, аудио записи на телефон. Той е обект на ежедневни заплахи, а полиция и прокуратура бездействат престъпно. Парашкевов е оставен на произвола на самозабравилият се негов съсед. За случая са сезирани компетентните органи в Столична община и община Банкя, но няма резултати”, обобщава Бинев. 

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.