НФСБ

Слави Бинев критикува Гърция за неизплатени пенсии на българи

Ние сме в парламента на Гърция, и смятам, че той е исторически символ на демокрация, на върховенство на закона и на честност. Чух прекрасни думи за солидарност и върховенство на закона, което ме кара да повдигна един въпрос, който компрометира ЕС. Това заяви Слави Бинев в пленарната зала на гръцкия парламент и постави проблема с легално работещите в Гърция българи, които са си плащали всички данъци към държавата, но не получават нищо от своите пенсии.

Евродепутатът определи казуса като лош сигнал не само за гръцкото правителство, но и за целия ЕС, който в момента се ръководи от гръцкото председателство и допълни „Настоявам тук, в гръцкия парламент от името на всички българи тази несправедливост да бъде заличена.“

Евродепутатът от НФСБ председателстваше седмата редовна пленарна сесия на комисията по устойчиво развитие, околна среда, енергийна политика, научни изследвания, иновации и технологии ЕВРОЛАТ. Пред авторитети от южната ни съседка, Бинев отправи остри критики към Гърция заради грубо неспазване на европейското законодателство спрямо български граждани. 

„Българските власти не предприемат нищо в защита интересите на българските граждани, но това е практика на всички управляващи. Разочароващо е, че след множество сигнали до гръцките компетентни органи не се променя нищо и гръцките институции се държат в дълбок разрез с европейските норми“, коментира още евродепутатът и настоя българските граждани да получават своите законови пенсии.

По-рано тази година Бинев, като представител на патриотичният фронт в ЕП, разпространи сигнала до европейските институции, като освен изказване по темата, изпрати и писмено запитване до ЕК, както и до гръцкото председателство на Съвета и до всички гръцки евродепутати в ЕП. 

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.