НФСБ

Слави Бинев: Външно пречи на идването на наблюдатели за евровота

Представителят на НФСБ в ЕП Слави Бинев взе участие на 27-мата сесия на Парламентарната Асамблея на АКТБ (Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн) – ЕС. Евродепутатът направи силно изказване в рамките на дебата за човека, икономическите и социалните права на мигрантите.

„Темата за мигрантите в последните години придоби още-голямо значение в следствие на безредиците в много държави. Все повече хора се стремят да намерят възможност за по-добър живот в друга държава. Трябва взаимно да търсим решение на това явление. Най-вече като окажем съдействие на по-малко развитите държави да достигнат социалните и икономически показатели на развитите държави. Бинев даде пример и с България, която е била тотално неподготвена за сирийските мигранти, защото не е получила адекватна подкрепа от ЕС“, заяви евродепутатът.

„Форумът по план трябваше да гласува и изпращането на наблюдателна мисия за изборите в България, но поради липса на изпратени документи от страна на Външно министерство, процедурата беше възпрепятствана. „Времето на Сергей Станишев, Лютви Местан и Волен Сидеров не се различава от времето на Тодор Живков или Бойко Борисов! В България управляващите за пореден път показаха, че не искат демократичен и прозрачен изборен процес”, коментира Бинев.

Заедно с Бинев на асамблеята се изказаха Съпредседателите на АКТБ Фитц А. Джаксон и Луи Мишел, който направи финалната си реч като председател.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.