България без цензура

След сигнал от „България без цензура“: Свалиха шефа на Общинския съвет в Перник

Свалиха шефа на Общинския съвет в Перник след сигнал за злоупотреби, подаден от „България без цензура“. Владислав Караилиев от ГЕРБ беше детрониран от поста днес след извънредна сесия на градския съвет. За отстраняването му гласуваха 22 старейшини. Гласуването трябваше да се състои още преди Великден, но беше отложено чрез административни трикове от Караилиев. Местната структура на ББЦ поиска оставката на шефа на ОбС още на 2-ри април, след като областния лидер на партията и директор на ДКЦ-1 д-р Георги Драганов извади данни за злоупотреби с власт от страна на Караилиев и отменяне на местни такси и данъци с неясни критериинея.

След този сигнал технически вносител на искането за оставка стана пернишкия лидер на СДС Десислав Аспарухов, защото наредбата на ОбС изисква това да се направи от общински съветник. 

Брожението срещу методите на работа на общинския шеф не е от вчера, но намесата на ББЦ отприщи недоволството срещу него. По неофициална информация срещу Караилиев днес са гласували дори и негови съпартийци. Недоволството срещу Караилиев избухна след като той провали разглеждане на искане на ДКЦ-1 за опрощаване на такса смет за 2014 година. 

Това стана като комисии отказаха да се произнесат по докладната на д-р Драганов, защото докато шефът на ОбС я мотае, са изтекли законовите срокове за това. В същото време се опрощава такса смет на училища и детски градини, но не на всички, а по „особени“ критерии на Караилиев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.