Патриотичен фронт

ВМРО ще подкрепи Димитър Николов за нов мандат в Бургас

ВМРО ще подкрепи Димитър Николов за нов мандат в Бургас, съобщава „Флагман“. До няколко дни войводите ще обявят официално позицията си за сегашния кмет на ГЕРБ. „Нормално е да подкрепим Димитър Николов, но още не сме взели официално решение“, каза областният лидер на ВМРО-БНД Георги Дракалиев.

Той уточни, че не са се срещнали с Николов, за да обсъдят евентуална подкрепа за неговата кандидатура. Това щяло да се случи до края на седмицата, обясни Дракалиев.

Така разцеплението в Патриотичния фронт става все по-видимо, защото войводите на практика ще играят срещу парламентарния си партньор Валери Симеонов, който издигна кандидатурата на Бойко Миразчийски за кмет на Бургас.

Припомняме, че ВМРО ще участва самостоятелно и със своя листа за общински съветници. На последните местни избори войводите не успяха да вкарат общински съветник. Те имаха малко под 1800 гласа и останаха под общинската избирателна квота.

ВМРО ще участва със самостоятелна листа в Айтос, Камено, Приморско, Руен, Средец, Созопол, Сунгурларе, Царево и в коалиции в Карнобат, Малко Търново, Несебър и Поморие, уточни Дракалиев.

Още не е ясно къде ще имат кандидат-кметове и къде ще подкрепят действащи такива. Очаква се те да застанат зад д-р Георги Кенов в Сунгурларе. В Карнобат ще са в коалиция с БДЦ.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.