България без цензура

Мария Календерска: Не вярвайте на кандидати за кметове, които не са в листите за съветници

Политическият коментатор и бивш народен представител Димитър Аврамов беше номиниран за районен кмет на „Овча купел” от структурата на ПП „България без цензура” в района снощи. На събитието присъстваха кандидатът за кмет на София от ББЦ Мария Календерска, председателят на МББЦ Никола Митев, членове на районната организация и симпатизанти.

„Кадиев, Лилков, Нотев и Джамбазки са депутати в националния или Европейския парламент. На всички е ясно, че тези хора участват в изборите само за да отцепят гласове и да търгуват с тях на втория тур с Фандъкова, а после ще се върнат на топлите си местенца като депутати. За да отбият номера и да симулират кампания, крадат идеите ни и ги обявяват за свои. Например, Кадиев реши да лансира като своя идея нашия проект за изграждането на модерен студентски кампус, която обявих още през месец май. Да е жив и здрав като не може да измисли нещо друго, но тук проблемът е, че той така или иначе няма да подобри живота на студентите в столицата, защото няма да е в Общинския съвет. Не трябва да имаме доверие на кандидати за кметове, които не са част от листите за общински съветници, защото това е предпоставка за подмяна на вота”, заяви Календерска.

Сред първите неща, които Календерска ще направи, са облекчаване на администрацията и въвеждането на адекватно електронно управление. Тя даде за пример процедурата по въвеждане на административен адрес, която отнема близо два месеца, над десет документа и 4-5 безсмислени банкови такси. Служителите на районната община трябва в кашони да носят документацията до „Московска“, за да може г-жа Фандъкова да я разпише. В „Любляна“ цялата процедура се случва за 20 мин. по електронен път. Други спешни мерки са премахването на неефективните паяци за репатриране, въвеждането на интегриран билет за градски транспорт, който включва метро, автобуси, трамваи и тролеи, както и да се спре изтичането на бюджетни средства чрез губещи общински предприятия, като „Градска мобилност“.

Според кандидата за кмет на София, общината е абдикарала от социалните си задължения. В столицата има приюти с капацитет за 2500 кучета, а в центровете за бездомни хора се приемат едва около 300 души. „София трябва да се погрижи за бездомните, поне както се грижи за кучетата”, призова Календерска. В същото време бежанците увеличават престъпността и стават все по-сериозен проблем за софиянци, за който Столична община не предприема никакви мерки. „По „Цар Симеон” няма нито един българин, а българските магазини и галерии са избягали. И това не е защото емигрантите са изгонили българите, а защото общината сама е отстъпила от територията си”, добави тя.
Кандидатът за кмет на „Овча купел” Димитър Аврамов посочи като най-голям проблем на района инфраструктурата. „Бул.“ Монтевидео“ и „Любляна“ са в кошмарно състояние, банята е руина и свърталище на наркомани. Един от най-старите квартали на София – Горна баня, живее като в 19-и в. – със септични ями и без улици. Столична община е мащеха на крайните квартали. Фандъкова и компания се отнасят към тях като към доведено дете. Заради липсата на прозрачност и точна информация в управлението, първото нещо, което трябва да направи новият кмет на района, е задълбочен анализ, за да се прецезират спешните мерки за реформи. В никоя столица жителите не живеят като в затвор, в който първите и втори етажи на жилищата са с решетки”, заяви Аврамов.

Според него София трябва да инвестира повече в сигурността на рискови райони като „Овча купел”, където има бежански център и център по наркомании. В задълбочен външнополитически анализ, Аврамов посочи, че в момента опасността от ислямизиране на Европа никога не е била по-голяма. Той разкритикува липсата на адекватна позиция на правителството спрямо бежанското преселение и призова да се прави разликата между бежанец и икономически имигрант, като спрямо имигрантите не бива да се спекулира с толерантността.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.