България без цензура

„България без цензура“ издига олимпийския шампион Петър Лесов за кмет на район „Слатина“

С пълно единодушие структурата на „България без цензура” в район „Слатина” в София номинира за кандидат за районен кмет олимпийския шампион по бокс от Москва ’80 и двукратен европейски шампион Петър Лесов. „За първи път се съгласих да участвам в политиката, въпреки че са ме канили много пъти. Виждам, че в тази партия има млади хора и добри идеи.

Имам много приятели в Слатина, за които съм сигурен, че ще ме подкрепят”, заяви шампионът пред кандидата за кмет на София Мария Календерска, председателя на Младежката организация на ББЦ Никола Митев, членове и симпатизанти.

„Спортистите имат воля, дисциплина и се пречупват по-трудно. Затова съм сигурна, че кандидатурата за кмет на Слатина на г-н Лесов е най-достойната”, каза Календерска. „Гордея се, че такъв световно признат шампион е част от екипа ни. Не се съмнявайте, че заедно ще почерним живота на търтеите, които са били в Общинския съвет от години. Не смятаме да пускаме фъндък”, закани се кандидатът за кмет на София.

На въпрос кое ще е първото нещо, което ще направи за столицата, ако бъде избрана за кмет, Календерска обяви, че ще пусне подставени лица, които да ползват услугите на Столична община, за да се разбере колко служители ще поискат подкуп и ще вземат белязани пари. „Уверявам ви, че броят на корумпираните звена в столичната администрация е фрапиращ”.

Част от пакета с първоначални управленски мерки на София включва премахването на паяците и реформирането на цялото общинско дружество „Градска мобилност”. „Управлението на столичния транспорт и паркиране година след година записва финансови загуби, които се покриват от джоба на данъкоплатците. Не може срещу приходи от паяци, скоби, глоби и служебен абонамент да има 22 млн. лв. приход и 7 млн. лв. загуба”, възмути се Календерска.

„Искам Столична община да инвестира в образованието и специализацията на лекарите и медицинските работници, които работят на територията на общината. Има недостиг на специалисти, както в спешната помощ, така и в болниците. Българските лекари предпочитат да работят в чужбина, заради по-добри условия на труд и заплащане. В тази ситуация една богата община като София, която има 1,5 млрд. лв. бюджет годишно, е задължена да се намеси и да подсигури столичното здравеопазване с модерна техника и допълнителни стипендии и социално-образователни програми за лекарите на София. Най-циничното е, че поредният ремонт на едни и същи отсечки на Цариградско шосе струва 20 млн. лв., а годишният бюджет за здравеопазване е едва 14 млн. лв.”, заключи кандидатът за кмет на София.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.