България без цензура

Атанас Панчов, „България без цензура“: Пловдив се нуждае от компетентно и честно управление

Пловдив се нуждае от компетентно и честно управление. Трябва да се спре порочната практика едни и същи фирми да работят в Пловдив и да се пилеят с лека ръка публичните средства. Това заяви кандидатът за кмет на Пловдив от ПП „България без цензура“ Атанас Панчов по време на среща с пловдивчани.

Панчов подчерта, че в програмата на ББЦ за Пловдив основен приоритет е връщането на конкурсното начало при назначаването в администрацията. Той има 17 годишен опит в администрацията на общината и добре познава нейните проблеми. „Там трябва да работят експерти, които имат подход към гражданите“, категоричен в той.

Според него голяма част от кандидатите за кметския пост в града под тепетата са спуснати като парашутисти на високите постове, без да имат никакъв опит в управлението и без да познават правилата и законовите изисквания в административния процес. За разлика от тях Панчов извървява целия път на административната стълбица, започвайки от най-ниското, преди да заеме поста заместник-кмет на район „Южен”.

При срещата си с кандидата за кмет на ББЦ, пловдивчани споделиха своята гледна точка по отношение на проблема в администрацията. По думите им в по-голямата си част сегашната администрация се държи високомерно, без да се спазват утвърдените по закон административни срокове за отговор на жалби или административни преписки. „Това няма как да е иначе, когато административният пост се възприема като хранилка за послушни партийни кадри. Това не може да се отрече дори и от сегашния кмет Иван Тотев и кандидат за втори мандат, защото в едно свое интервю, той самият призна, че в администрацията на Общината през последните няколко години е назначил 500 души членове на партия ГЕРБ“, отвърна на оплакванията на гражданите Панчов.

Той разкритикува крайно липсата на европейско мислене и европейски ценности в администрацията. „Ще премахнем всички партийни символи и портрети на партийни лидери от кабинета на администрацията, независимо, че част от тях са на сегашни министър-председатели“, категоричен е той. Това според него е присъщо на едно предишно време. „Сега България е член на Европейския съюз и в администрацията би трябвало да работят хора с европейско мислене, опирайки се единствено и само на професионализма и изискванията на закона. Такива хора има останали и в сегашната администрация и те няма от какво да се притесняват“, заяви още Панчов.

Кандидатът за кмет обяви по време на срещата, че всяка от администрациите в Община Пловдив и в районите трябва да покрие изискванията на стандарта ISO 9001-2008 за обслужване на гражданите. „При наличие на разписани процедури и срокове, качени в интернет, няма как те да се заобикалят, а ще е ясно на всеки гражданин сроковете и отговорните служители за всяка една административна услуга“, аргументират се кандидатът на ББЦ.

Той засегна и въпроса за избора на фирми-изпълнители при провеждането на конкурсите за обществени поръчки като подчерта, че една от точките в програмата му като кандидатът за кмет на ПП „България без цензура” е състезателното начало на офертите. За по-голяма прозрачност, Панчов заяви, че в конкурсните комисии ще бъдат включвани и представители на медиите.

Атанас Панчов обяви, че той и кандидатите за районните кметове и общински съветници, ще водят битката за местния вот под мотото „За теб Пловдив“. „Вашият избор пловдивчани е №17 в бюлетината за кмет на община, кмет на райони и общински съветници”, заяви още той пред събралите се граждани.

„Не се поддавайте на платените социолози и публикации по медиите, че едва ли не е ясен крайният резултат“, апелира Панчов и изрази надежда, че със силата и разума на пловдивчани градът ще има нормален и европейски път на развитие с компетентно и честно управление.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.