България без цензура

„България без цензура“ си избра за евровота мотото: „Българите заслужаваме повече“

„Българите заслужаваме повече“. Това ще бъде мотото на кампанията на „България без цензура“ и коалиционните й партньори на предстоящите европейски избори. Това съобщи на учредително събрание на партията във Враца лидерът Николай Бареков. „Ние заслужаваме повече – и в Европа, и в България“, обясни той слоганът и призна, че го е измислил, докато е пътувал от Видин към Враца. Уточни и че неслучайно розетата на партията е поставена на картата на България точно върху Северозапада.

Бареков обяви и нестандартния начин, по който ще води презиборна кампания. „Вместо звезди да говорят за нас, от клиповете ни ще говорят обикновените хора, тези, които ни подкрепиха. Достатъчно сте ни гледали и мен, и г-н Каракачанов, и всички останали по телевизията. От тук нататък нека да говорят обикновените хора, ние създадохме тази партия за тях“, обясни Бареков.

„Запуснахме страната и вместо да сме просперираща нация, сме в демографски срив, който започна от тук, от Северозападна България. Днес става така, че сме гетото на ЕС и ние не сме съгласни с тази политика. Според нас българските управници нямаха характера да искат. Ние трябва да следваме нашия национален интерес, а не да се огъваме. Нека да видим кой какво дава. Подкрепихме Америка да направи свои бази, но на нас ни трябва и ядрена енергетика. Искаме да има партия, която да защитава нашия национален интерес“, каза Бареков. В края на събранието лидерът на ББЦ съобщи, че формацията от днес вече има трима общински съветници във Враца. Това са Митко Костов, Ангел Иванов и Венчо Кръстев.

Този път земеделците сме щастливи, защото намерихме един мощен мотор, който ще ни изведе към победа, каза по време на Учредителното събрание зам.-председателят на ЗНС Явор Хайтов. „Смятам, че с ВМРО и ББЦ направихме една добра сплав. Но бутилките с шампанско няма да гръмнат сами, а това ще се случи с усилията на всички вас, говорете за нас“, обърна се към дошлите в залата той.

Хайтов предложи и облог на лидера на „България без цензура“ – сигурен съм, че коалицията ще постигне по-добър резултат във Враца и Северозападна България, отколкото в Пловдив. „Убеден съм в този резултат и ако предположението ми се оправдае, ще трябва да се ангажирате, г-н Бареков, да докарате „Канарите“ и „Орфей“, за да се направи тук, в центъра на Враца едно голямо хоро. Ако Пловдив ни бие, ние ще ви купим костюм“, каза още Хайтов.

Медиите изпълниха политическа поръчка. Така Бареков коментира пред журналистите появата на Бисер Петното по бТВ. От тук нататък, така ще е, добави още той. Според него до 25 май такава кампания се очертава – с компромати. Според лидера на ББЦ единственото, което е станало ясно днес, е че поне се е разбрала истината, че той няма нищо общо нито с Борисов, нито с Петното. „Днешната случка доказва и още нещо – че ние сме опасни, коментира още Бареков. „Опасни сме не само за ГЕРБ, за БСП 
или ДПС. Доказателство за това, че им бъркаме сметките е това, че те днес извадиха Петното, за да се отвратят хората от нас и те пак да останат да си управляват „, заключи Бареков.

Диляна Давидкова ще ръководи общинската структура на ББЦ във Враца. Тя е от града и има дъщеря на 23 години. Учредителното събрание гласува четирима нейни заместници. Това са Алек Пашов, Апостол Апостолов, Николай Езекиев и Даниела Кръстева. Алек Пашов е на 42 години, завършил е езикова гимназия и е от Враца. В момента се занимава с частен бизнес. Апостол Апостолов е с диплом от Висшето военно училище във В. Търново, работил е в системата на МВР. Николай Езекиев в момента е студент в УНСС и НБУ, има частен бизнес във Враца. Даниела Кръстева е магистър по управление на медицинските грижи.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.