България без цензура

Бареков даде на прокуратурата реформаторите и отцепника от ББЦ Ковачев за корупция и търговия с влияние

Евродепутатът Николай Бареков спази обещанието си и внесе сигнал в Главна прокуратура срещу реформаторите и отцепника от ББЦ Георги Ковачев за корупция и търговия с влияние. Поводът е скандалният запис, на който се чува ясно как бившият съратник на Бареков, който днес е част от листата на РБ във Варна, Георги Ковачев плете мръсните си предизборни схеми.

От записа става ясно, че реформаторите, които подкрепиха кандидатурата на злополучния Чавдар Трифонов, са разпродали като на битпазар местата в листите си за общински съветници в морската столица, както и че финансирането на кандидати в листата им за  Община Варна се извършва от представители на сенчестия бизнес.

В сигнала до Цацаров  Бареков настоява да бъде проведено пълно разследване от компетентните органи, които да установят истинността на данните, изложени в скандалния запис, обвързаността и зависимостите  на Ковачев със сочения от МВР за топ контрабандист Данаил Славов – Дидо Дънката, както и начина на финансиране и произхода на средствата на предизборната кампания на кандидата за кмет на община Варна – Чавдар Трифонов, за когото се споменава доста обстойно във въпросния запис. Бареков подчертава още, че в записа се споменават и  “два плика на изборите във Варна”, както и доста неясни обстоятелства, свързани с „дълг от 11 000 лева“, без да е ясен произхода на тези средства, което буди съмнения за евентуално извършени данъчни измами.

Към сигнала Бареков е приложил и скандалния аудио запис, който изтече в медийното пространство. Евродепутатът е категоричен, че подобни прояви и действия не бива и не трябва да бъдат толерирани и търпяни, особено когато се появят достатъчно данни и доказателства за  извършването им. Според него скандалните данни и признания, които прави Георги Ковачев, намекват за евентуалното съществуване на схеми на корупция и търговия с влияние, което, само по себе си, е напълно достатъчно основание да бъде инициирана проверка от прокуратурата.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.